FC Groningen door recessie flink terug in de begroting

FC Groningen wordt hard geraakt door de recessie. De begroting van de club gaat komend seizoen terug van achttien naar zeventien miljoen euro en laat een tekort zien van een miljoen euro. Dat maakte Hans Nijland dinsdagmiddag bekend op de Groningse persdag.

FC Groningen door recessie flink terug in de begroting

De daling is een gevolg van een teruggang in sponsorinkomsten en wedstrijdbaten. Daarnaast zijn er veel minder seizoenkaarten verkocht dan vorig jaar. Op dit moment zijn er slechts 11.814 seizoenkaarten verkocht en de verwachting is dat de noorderlingen blijven steken op een totaal van 12.300. Dat is een daling van bijna tweeduizend stuks.

Toch was er ook goed nieuws te melden. FC Groningen bereikte een overeenkomst met de zaakwaarnemer van Krisztian Adorján. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Liverpool en de Groningers hebben een optie tot koop bedongen.

Mocht de middenvelder bevallen dan tekent hij in Groningen een contract tot de zomer van 2017 met een optie voor nog een jaar. FC Groningen moet deze optie lichten voor 1 april 2014. De transfersom bedraagt dan 250.000 euro.

Als laatste was er ook nieuws vanaf het trainingsveld. Trainer Erwin van de Looi heeft Rasmus Lindgren aangewezen als zijn eerste aanvoerder, Maikel Kieftenbeld is tweede captain. Daarnaast wordt voormalig Cambuur-trainer Alfons Arts assistent-trainer bij het beloftenelftal.

'Ik vind het een eer dat ik aanvoerder ben geworden en zal mijn rol zo goed mogelijk gaan invullen. Ik wil daarin zoveel mogelijk gewoon mezelf zijn', vertelt Lindgren op de clubwebsite. (Stef de Bont)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen