Van Bronckhorst: 'We hadden rode kaart blijkbaar nodig'

Feyenoord heeft in de ogen van Giovanni van Bronckhorst het zichzelf bij FC Groningen lastig gemaakt. Toch was de trainer tevreden met het punt. 'Het had ook zomaar mis kunnen gaan.'

Het 1-1 gelijkspel wekte bij Dirk Kuijt gemengde gevoelens. 'Ik ben ervan overtuigd dat we met elf man hadden gewonnen', wees de aanvoerder op de betekenis van de rode kaart voor Jan-Arie van der Heijden kort na de gelijkmaker. 'Die rode kaart was overigens wel terecht.'

'Maar je moet daarmee omgaan. Ik ben trots op de manier waarop het elftal heeft geknokt om de 1-1 vast te houden en om ook nog een goal erbij te maken. Dat is wel positief, maar ik wilde winnen. Het boeit me ook niet dat Ajax en PSV punten hebben verspeeld, we moeten naar ons zelf kijken.'

Trainer Giovanni van Bronckhorst had zeker reden tot ontevredenheid over het optreden van zijn ploeg. 'Ik heb pas vanaf de vijftigste minuut het Feyenoord gezien wat ik wil zien', wees de coach op de slechte eerste helft. 'Misschien had dat toch te maken met de druk van het moeten.'

Want door het puntenverlies van Ajax en PSV lonkte een uiterst positief weekend. Maar Van Bronckhorst was achteraf blij met het punt na het bezoek aan Euroborg, vanwege het spel van de eerste helft én de rode kaart voor Van der Heijden vroeg in de tweede helft. 'Het had ook zomaar mis kunnen gaan.'

'We zaten in de eerste helft totaal niet in de wedstrijd. We mochten van geluk spreken dat het maar 1-0 stond', constateerde Van Bronckhorst, die na rust zijn ploeg zich wel zag herstellen. 'Na de 1-1 kwam de spirit terug. Dan kom je met tien man en dat hebben we blijkbaar nodig gehad om de strijdlust weer in de ploeg te krijgen. Vanaf dat moment hebben we er alles aan gedaan om de wedstrijd positief te eindigen. We hadden zelfs nog een heel grote kans op de 1-2. Al met al mogen we tevreden zijn met een punt, we lopen een punt in op Ajax.'