Van Bronckhorst voelt de druk: 'Worden spannende weken'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de beroerde start van zijn ploeg in het duel met PEC Zwolle zondagmiddag (2-2). Door het puntenverlies tegen PEC is de voorsprong op titelconcurrent Ajax geslonken naar één punt.

Nog binnen het kwartier keek Feyenoord in Zwolle al tegen een 2-0 achterstand aan. En dat terwijl Van Bronckhorst van tevoren juist zo gehamerd had op een scherpe start van zijn ploeg. Tegen Sparta Rotterdam en Ajax ging het immers ook al vroeg mis. 'Als je de wedstrijd zo begint, maak je het jezelf heel moeilijk', baalde Gio tegenover de NOS. 'Je loopt meteen achter de feiten aan, dan wordt het een heel moeilijke klus.'

Een verklaring voor die zwakke start had de trainer niet. 'Het is moeilijk om er de vinger op te leggen. We zaten gewoon niet goed in de wedstrijd, bij de eerste goal staan we helemaal open en ook bij de tweede goal hebben we wel eens beter verdedigd. Dat zijn dure lessen voor ons', aldus Van Bronckhorst.

Pas halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord wat meer grip op de wedstrijd. Via treffers van Steven Berghuis werd het kort na de rust 2-2. 'We weten het om te keren, dat is een kwaliteit van ons. Dat we ons terugknokken is wel een compliment waard. In het laatste deel moet je dan hopen dat de bal een keer goed valt. Dat gebeurde met Jens (Toornstra, red.), maar daarnaast hebben we niet veel grote kansen gehad.'

Door de struikeling in Zwolle heeft Feyenoord nu nog maar één punt meer dan rivaal Ajax en is de titelstrijd bloedstollend spannend. Met nog vier speelrondes te gaan mag Feyenoord geen fouten meer maken. 'We moeten het nu iedere wedstrijd laten zien. Uit én thuis. We hebben alles nog in eigen hand', wist Van Bronckhorst. 'Maar het worden spannende weken.'