Van Bronckhorst: 'Tegen Ajax vanaf het begin zo spelen'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaf zijn spelers zondag na de 1-2 overwinning bij SC Heerenveen een groot compliment voor de vechtlust die ze tentoonspreidden in het Abe Lenstra Stadion. Wel was de trainer geschrokken van de manier waarop zijn elftal in de eerste helft voor de dag kwam.

'Er was een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Het toont veel karakter dat we hebben gewonnen na een 1-0 achterstand. Zeker omdat we niet in de wedstrijd zaten. Als je het dan zo ombuigt… dat verdient een groot compliment', zei Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports.

In de rust zette de oefenmeester het een en ander om. 'Dirk Kuijt en Steven Berghuis hebben we van kant laten wisselen. We wilden eigenlijk de backs heel hoog hebben, dat hun buitenspelers wat zouden wegtrekken. Je zag dat ze ons na rust moeilijker onder druk konden zetten. In de tweede helft hadden wij veel meer dynamiek in ons spel.'

'In de aanloop naar de wedstrijd trainden we op de variant van de eerste helft en die van de tweede helft', vervolgde Van Bronckhorst. 'De jongens voelden zich eigenlijk beter in de eerste variant, maar dat kwam er niet echt uit. Gelukkig konden we nog schakelen.'

Feyenoord bezit na 27 speelrondes liefst 69 punten, een clubrecord. Bovendien liep een club die in dit stadium van het seizoen zoveel punten had behaald de landstitel nooit mis. Over twee weken wacht de titanenstrijd met achtervolger Ajax. 'Dan zal het vanaf het begin zo moeten als vandaag in de tweede helft.'