Van Bronckhorst onderuit bij debuut door buitenspelgoal

Het eerste duel van Giovanni van Bronckhorst als trainer van Feyenoord is uitgelopen op een teleurstelling. SC Heerenveen won het armoedige playoff-duel met 1-0 door een buitenspelgoal van Simon Thern.

In de kleine week dat hij hoofdtrainer van Feyenoord is heeft Giovanni van Bronckhorst nog niet veel kunnen veranderen, want in Friesland trok Feyenoord de lijn van de afgelopen weken door. Het spel van de Rotterdammers was chaotisch en angstig.

Doordat Heerenveen ook een offday had, bleef de slechte vorm van Feyenoord onbestraft. Wel waren de Friezen voor rust de gevaarlijkste partij. Luciano Slagveer kreeg in de openingsfase een reusachtige kans, maar zijn inzet werd gestopt door Kenneth Vermeer. Feyenoord stelde daar in de slotfase van de eerste helft een kopbal van Sven van Beek tegenover, maar zijn inzet werd door Joost van Aken van de lijn gehaald.

Ook na rust had de wedstrijd een bijzonder laag niveau. Feyenoord was iets beter dan in het eerste bedrijf, maar wist dat minimale overwicht niet uit te drukken in kansen. Heerenveen kreeg lange tijd ook geen kansen, maar zette de eerste en enige mogelijkheid van de tweede helft in de 83ste minuut wél om in een doelpunt. Henk Veerman verlengde een vrije trap met zijn hoofd tot Simon Thern, die van dichtbij raakkopte: 1-0.

Furieus appèl voor buitenspel van Feyenoord werd niet gehonoreerd door arbiter Danny Makkelie. Heerenveen gaat daardoor zondag met een kleine voorsprong op bezoek bij Feyenoord. Er wordt dan om 15.30 uur afgetrapt in De Kuip.