Van Bronckhorst is zuinig op veld en El Ahmadi

Reacties

Karim El Ahmadi brak de tweede buitentraining op het trainingskamp van Feyenoord in Albufeira voortijdig af. Dat was uit voorzorg, vertelde trainer Giovanni van Bronckhorst.

Van Bronckhorst is zuinig op veld en El Ahmadi

Net zoals op zondag trainde Feyenoord ook maandag één keer buiten in Estádio Da Nora en 's middags besloten in het krachthonk van het luxueuze Pine Cliff Resort, het vijfsterrencomplex waar de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst deze week resideert.

De ochtendtraining stond in het teken van positiespel en werd afgesloten met een partij elf tegen elf. Feyenoord werkte de sessie af op een veld, dat door de regen spekglad was en moeilijk bespeelbaar. El Ahmadi verliet de training voortijdig. 'Hij had wat lichte klachten aan zijn knie', zegt Van Bronckhorst, 'dus hebben we geen risico genomen. Hij ging uit voorzorg naar de kant.'

Ook Simon Gustafson maakte de training niet vol. Door het wegvallen van El Ahmadi kon Van Bronckhorst de Zweed naar de kant halen. 'Simon heeft drie weken vakantie gehad nadat hij lang had doorgespeeld. Ik koos ervoor hem wat rust te gunnen.' Jari Schuurman gaat het trainingskamp van Feyenoord verlaten. Hij heeft te veel last van een knieblessure. Het herstel van Eric Botteghin verloopt voorspoedig. De centrale verdediger is bijna verlost van hamstringklachten en werkte een individueel programma af in de gym. Daar was de rest van de selectie vanmiddag ook te vinden.

Van Bronckhorst koos ervoor het trainingsveld met rust te laten. 'Dat kon worden gemaaid en gerold. Ik vond het veld overigens al beter dan gisteren, maar in deze omstandigheden moet je er zuinig op zijn.' Feyenoord meldt zich dinsdag weer in Estádio Da Nora voor de derde veldtraining van de trainingsweek in Albufeira.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.