Van Bronckhorst: 'Alles bij elkaar een geslaagd seizoen'

Reacties

Na het veiligstellen van de derde plaats en het winnen van de KNVB-beker, kan Feyenoord terugblikken op een goed seizoen. Dat zei trainer Giovanni van Bronckhorst na de 1-0 zege bij Willem II.

Van Bronckhorst: 'Alles bij elkaar een geslaagd seizoen'

'Als je alles bij elkaar optelt is het seizoen geslaagd', aldus Van Bronckhorst tegen FOX Sports. 'De bekerwinst is heel belangrijk voor ons geweest, want dat is een prijs en levert een plek in de groepsfase van de Europa League op. We hebben een moeilijke fase gehad dit seizoen, maar we sluiten het jaar positief en geslaagd af.'

Anass Achahbar mocht in Tilburg voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen bij Feyenoord, doordat Michiel Kramer (geschorst) en Dirk Kuijt (geblesseerd) verstek lieten gaan. Hoewel de 22-jarige spits met dank aan een blunder van Willem II-doelman Kostas Lamprou de winnende goal maakte, is het onduidelijk of hij nog toekomst heeft bij Feyenoord. Ook al omdat Van Bronckhorst hem twintig minuten voor tijd verving door debutant Nigel Robertha.

'Anass speelde moeizaam. We zochten hem als aanspeelpunt en hij had het moeilijk tegen twee sterke verdedigers', analyseerde Van Bronckhorst, die de oorzaak voor het matige spel van Achahbar ook bij andere factoren zocht. 'Er was weinig beweging om hem heen. Dan benut je de kwaliteiten van Anass niet.'

'Hij heeft weinig minuten gemaakt dit seizoen. We gaan met hem zitten en bespreken wat nu het beste is', ging Van Bronckhorst verder over de toekomst van de zelfopgeleide spits, die eind vorig seizoen nog een nieuw contract tot medio 2017 ondertekende in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.