Van Breukelen benoemd tot technisch directeur KNVB

Reacties

Hans van Breukelen is per 1 juli de nieuwe technisch directeur van de KNVB. Maandag zijn de bond en de 59-jarige oud-doelman tot een overeenkomst gekomen voor de functie waarvoor ook Louis van Gaal heel even in beeld was. Van Breukelen vertrekt bij PSV, waar hij lid was van de raad van commissarissen.

Van Breukelen benoemd tot technisch directeur KNVB

De roep om een technisch eindverantwoordelijke met bagage in het internationale topvoetbal werd steeds groter door de slechte internationale resultaten van het Nederlands elftal en de Eredivisie-clubs. Daar heeft de KNVB nu gehoor aan gegeven door Van Breukelen aan te stellen. De oud-international wordt lid van het directieteam en krijgt alle facetten (topsport, breedtesport, talentontwikkeling en opleidingen) van de voetbaltechnische kant in zijn portefeuille.

'Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft', zegt Van Breukelen, Europees kampioen met Oranje in 1988, in een persbericht. 'Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van.'

Hans van Breukelen veroorzaakt een strafschop tijdens de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie die hij zelf zou stoppen.
Hans van Breukelen veroorzaakt een strafschop tijdens de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie die hij zelf zou stoppen.

'Binnen de KNVB is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van Morgen. Een blauwdruk voor de toekomst, gedragen door het hele voetbal', zegt Van Breukelen over zijn nieuwe job. 'Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van dat plan. En niet alleen dat. Ik ga binnen de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een klimaat waarin onze voetballers zich goed voelen en geprikkeld worden; een topsportklimaat. Ik heb er veel zin in.'

Bert van Oostveen is uitermate tevreden met de aanstelling van Van Breukelen. 'Hans past precies in het profiel dat we voor de functie van td hebben geschreven. Hij is een winnaar en heeft in het voetbal ervaring als topsporter, manager en bestuurder. Zijn analytisch vermogen is uitstekend. En hij heeft bewezen in de organisaties waarvoor hij in actie kwam, dat hij een verbinder is. Wij hebben alle vertrouwen in hem.'

Behalve oud-doelman van Nottingham Forest, FC Utrecht, PSV en het Nederlands elftal (73 caps) was Van Breukelen eind vorige eeuw (1997-2000) ook technisch directeur bij FC Utrecht. In 2010 keerde Van Breukelen als commissaris terug bij PSV, de club waarmee hij in 1988 onder meer de Europa Cup I won. Verder schreef hij boeken en lezingen over motivatietechnieken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.