Van Bommel, Strootman en Narsingh terug bij PSV

PSV-trainer Dick Advocaat heeft weer de beschikking over een aantal van zijn sterkhouders. Mark van Bommel, Kevin Strootman en Luciano Narsingh keren tegen SC Heerenveen weer terug in de basiself.

Van Bommel, Strootman en Narsingh terug bij PSV

Van Bommel kampte de afgelopen weken met knieproblemen en kon maar moeilijk fit geraken, maar is inmiddels weer speelklaar. Zaterdag doorstond hij de laatste test op De Herdgang en kon hij volop meetrainen met de selectie.

De aanvoerder van PSV keert terug op het middenveld met Strootman, die vanwege een rugblessure het verloren Europa League-duel met AIK (1-0) aan zich voorbij moest laten gaan. Daarnaast keert Narsingh weer terug, die vanwege liesproblemen uitviel in de wedstrijd tegen de Zweden.

Vooral voor Strootman en Narsingh is een terugkeer in de basiself een opsteker; daardoor zal bondscoach Louis van Gaal een beroep op ze doen voor de oefeninterland tegen Duitsland. Het tweetal stond op een stand-by lijst. Als ze dit weekend niet zouden spelen, zou Van Gaal ze links laten liggen.

Jeremain Lens staat ook op die lijst, maar hij staat niet in de basis bij PSV. De aanvaller maakt nog wel kans om minuten te maken aangezien Advocaat hem op de bank laat plaatsnemen. Lens had last van een schouderblessure die hij vorige week opliep tegen Heracles Almelo (4-0).

Door de terugkeer van Van Bommel en Strootman op het middenveld schuift Atiba Hutchinson een linie terug en start hij als rechtsback. Tim Matavz staat in de spits bij de Eindhovenaren.

Opstelling PSV: Waterman; Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems; Van Bommel, Wijnaldum, Strootman; Narsingh, Matavz, Mertens Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's