Van Bommel kiest ook tegen Inter voor Gutiérrez en Sainsbury

Reacties

Trent Sainsbury en Erick Gutiérrez hebben hun basisplaats bij PSV behouden. Trainer Mark van Bommel laat het duo ook in het laatste Champions League-duel op bezoek bij Internazionale aan de aftrap (21.00 uur) verschijnen.

Van Bommel kiest ook tegen Inter voor Gutiérrez en Sainsbury

Sainsbury en Gutiérrez waren vrijdagavond in het thuisduel met Excelsior (6-0) nog de twee nieuwe gezichten in de basiself van PSV. De Australische verdediger verving centraal achterin Daniel Schwaab, die afwezig was wegens privéproblemen, en staat in de pikorde dus boven Nicolas Isimat-Mirin. Gutiérrez kreeg de voorkeur boven de gepasseerde Gastón Pereiro. Voor de Mexicaanse zomeraankoop was het zijn eerste basisplaats in de Eredivisie.

Ten opzichte van het duel met Excelsior houdt Van Bommel dus vast aan dezelfde elf spelers. Dat betekent wel een verandering in vergelijking met de vorige vijf wedstrijden in de Champions League. Daarin begon PSV vrijwel altijd met dezelfde samenstelling, met Schwaab en Pereiro. Alleen in het thuisduel met Tottenham Hotspur (2-2), waarin PSV het enige punt pakte, koos Van Bommel noodgedwongen voor Donyell Malen in plaats van Steven Bergwijn.

PSV is met één punt uit vijf duels al uitgeschakeld voor Europese overwintering, maar strijdt in Milaan nog wel voor de winstpremie (2,7 miljoen euro voor een zege, negen ton voor een gelijkspel), de coëfficiënten en de eer. Het kwam pas één keer voor dat een Nederlandse club de CL-groepsfase afsloot met slechts één punt. Tegenstander Inter maakt met Tottenham Hotspur uit wie Barcelona als nummer twee van Groep B naar de achtste finale volgt.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Sainsbury, Viergever, Angeliño; Rosario, Gutiérrez, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn. 

Uitgeschakeld PSV kan Nederlandse voetbal nog van dienst zijn
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PSV-clubwatcher Marco Timmer bespreekt de basiself van de Eindhovenaren.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.