Van Bommel kan in aanloop naar play-offs opnieuw lachen met Antwerp

Reacties

Antwerp FC heeft op eigen veld loon naar werken gekregen tegen KV Kortrijk. Door een goal van Arbnor Muja won de ploeg van Mark van Bommel op De Bosuil. Opnieuw kreeg de ploeg van de voormalige PSV-coach geen tegentreffers, dat was al voor de achttiende keer dit seizoen.

Van Bommel kan in aanloop naar play-offs opnieuw lachen met Antwerp
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
Kortrijk
Kortrijk

Antwerp was al zeker van deelname aan de play-offs om de titel, waarin de topvier het tegen elkaar gaat opnemen. De punten worden dan gehalveerd en waar nodig (bij halve punten) naar boven afgerond.

Met Calvin Stengs, Gryano Kerk en Vincent Janssen allemaal in de basis (Jurgen Ekkelenkamp ontbrak met een blessure) was het vanaf het begin eenrichtingsverkeer. Kortrijk bleef met pijn en moeite overeind. Zo haalde Tsuyoshi Watanabe twee keer de bal van de lijn en hield doelman Tom Vandenberghe de nodige ballen uit zijn doel. Onder anderen Stengs, Kerk en Janssen werden dreigend.

Na rust ging Antwerp opnieuw vol overgave en onder aanmoediging van Van Bommel op zoek naar de openingsgoal en die kwam er uiteindelijk via Muja. Hij kwam naar binnen en schoot de bal in de verre hoek: 1-0. Antwerp, dat verreweg het minste aantal tegengoals heeft in België, hield die voorsprong vast. Net als verdedigingsleider Toby Alderweireld maakte Stengs de negentig minuten vol. Kerk werd na ruim een uur gewisseld en Janssen werd in de slotfase naar de kant gehaald.

Voor Antwerp resteert in de reguliere competitie nog één duel, volgende week op bezoek bij Sint-Truiden. Daarna volgt een week later de bekerfinale tegen KV Mechelen en kan het vizier op de play-offs. Dan strijdt de ploeg van Van Bommel behalve voor de landstitel ook voor een ticket in de derde voorronde van de Champions League.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.