Van Bommel dankt Ekkelenkamp na belangrijke uitzege op Cercle Brugge

Reacties

Antwerp FC heeft zich met een 1-3 uitzege op Cercle Brugge gemeld in de top drie van de Jupiler Pro League. Jurgen Ekkelenkamp was met een goal en een assist de gevierde man bij Antwerp.

Van Bommel dankt Ekkelenkamp na belangrijke uitzege op Cercle Brugge
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
1 - 3
Antwerp
Antwerp

Antwerp begon - met Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Owen Wijndal in de basis - sterk aan het uitduel in Brugge. De ploeg van trainer Mark van Bommel was direct gevaarlijk via Michel-Ange Balikwisha en Ekkelenkamp. Na twintig minuten spelen zorgde Ekkelenkamp met een hard schot in de korte hoek voor de openingstreffer.

Na de goal was het Cercle-doelman Warleson die zijn ploeg, niet voor het eerst dit seizoen, op de been hield. De Braziliaan had een aantal knappe reddingen in huis op pogingen van Chidera Ejuke​​​​​​ en Balikwisha. Kort na rust zorgde diezelfde Ejuke voor de 0-2. De oud-speler van SC Heerenveen stond op de goede plek na een voorzet van Ekkelenkamp.

Cercle had zijn clubtopscorer nodig voor de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Kévin Denkey wipte de bal op de bovenkant van de lat. Tien minuten later was het wel raak voor Denkey. De Togolees schoot twintig minuten voor tijd, op aangeven van Thibo Somers, uit de draai zijn twaalfde treffer van het seizoen tegen de touwen.

In de slotfase was Cercle nog gevaarlijk met een kopbal van Denkey, maar in de laatste minuut gooide de zeventienjarige invaller George Ilenikhena de wedstrijd in het slot. Antwerp klimt door de overwinning naar de derde plaats in de Jupiler Pro League. De achterstand op koploper Union Sint-Gillis bedraagt acht punten.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer J. Ekkelenkamp
Meer over J. Ekkelenkamp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.