Van Beek hoopt: 'Tegen Ajax weer met vijf verdedigers'

Reacties

Als het aan Sven van Beek ligt speelt Feyenoord in De Klassieker tegen Ajax aanstaande zondag opnieuw met vijf verdedigers. Feyenoord trad woensdagavond in het bekerduel met Roda JC aan met een extra verdediger en boekte de eerste overwinning van het jaar (0-1).  

Van Beek hoopt: 'Tegen Ajax weer met vijf verdedigers'

De Rotterdammers wisten ook voor het eerst in acht wedstrijden weer eens de nul te houden. 'Het stond vandaag goed, we gaven weinig weg', aldus Sven van Beek, die terugkeerde in de basisopstelling van trainer Giovanni van Bronckhorst, in gesprek met FOX Sports.

De 21-jarige verdediger was voor het duel met ADO Den Haag zijn plaats kwijtgeraakt vanwege een mindere fase. De verdediging van Feyenoord kreeg de laatste vijf competitiewedstrijden dertien doelpunten om de oren. 'De organisatie stond de afgelopen wedstrijden niet goed, ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat we met vijf verdedigers zouden gaan spelen', vertelt Van Beek.

Feyenoord gaf in Kerkrade inderdaad minder kansen weg, maar had ook moeite om aan de andere kant mogelijkheden te creëren. Daarom was er een verlenging nodig om de halvefinaleplek af te dwingen. Toch heeft Van Beek vertrouwen in het systeem en hoopt hij dat zijn trainer ook voor het duel met Ajax voor de variant kiest.

'Ik denk dat we met vijf man achterin gaan spelen', aldus de verdediger, die twee seizoenen geleden onder Ronald Koeman voor het eerst kennis maakte met het 5-3-2 systeem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.