Van Basten: 'Voor de derde keer met lege handen'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten noemt de thuisnederlaag van zijn ploeg tegen FC Utrecht (0-1) onnodig. Het verlies in de play-offs om een Europa League-ticket betekende alweer de derde nederlaag van de Friezen dit seizoen tegen de Domstedelingen.

'We hebben nu voor de derde keer tegen Utrecht gespeeld en voor de derde keer staan we met lege handen', constateert Van Basten in gesprek met Eredivisie Live. 'Dat is onnodig. De eerste helft was het een beetje een schaakspel, er gebeurde niet veel, maar in de tweede helft waren wij gevaarlijk.'

'We maakten het verschil niet, terwijl Utrecht uit twee kansen één keer scoort', vervolgde de Heerenveen-trainer. 'Daar word je niet blij van. Ze hebben er keihard voor gewerkt, dat is positief. Utrecht is snel in de omschakeling, ze speelden een beetje met ons.'

Van Basten reist zondag met zijn selectie naar Utrecht en hoopt dat zijn ploeg de nederlaag weg kan poetsen. 'In de tweede helft hoopte ik dat we in staat waren om op voorsprong te komen, dat is helaas niet gelukt. Het had een gelijkspel kunnen zijn, maar we moeten niet treuren en kijken of we het zondag om kunnen buigen.'

Alfred Finnbogason, dit seizoen de sterspeler aan de kant van Heerenveen, werd voor het einde van de wedstrijd gewisseld. 'Finnbogason vond ik niet goed, daarom wisselde ik hem. Hij heeft opdrachten en hij moet ervoor zorgen dat Utrecht de bal niet van links naar rechts kan spelen. Dat deed hij niet goed.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.