Van Basten feliciteert Kluivert, ijskonijn Moisander

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Basten feliciteert Kluivert, ijskonijn Moisander

• Het Eredivisie-debuut van Justin Kluivert voor Ajax is ook Marco van Basten niet ontgaan. De oud-spits van de Amsterdammers feliciteert de trotse vader Patrick Kluivert op Twitter en voorspelt diens zeventienjarige zoon een grote toekomst. 'Hij is snel, slim en zit bij een club met expertise in het opleiden van jonge spelers. Justin heeft een geweldige carrière voor zich.'

'Als voormalig Chelsea-coach en als Italiaanse supporter hoop ik dat Conte zijn doel kan bereiken'
• Titelprolongatie zit er niet in voor Claudio Ranieri, maar de manager van Leicester City heeft een uitgesproken mening wie dan wel kampioen van Engeland moet worden. Ook over zijn eigen toekomst is Ranieri duidelijk. 'Ik hoop in Engeland te blijven, ik voel me hier prima. Ook al weet ik dat je in het voetbal de ene dag een grote ster bent en de andere dag door het stof moet, dus zeg nooit nooit.' (Sky Sports)

• Het is koud in Duitsland, zo koud dat dinsdag zelfs Niklas Moisander met een muts over zijn hoofd het trainingsveld van Werder Bremen betrad. 'Mijn ploeggenoten zeiden: "Als zelfs jij een muts ophebt, is het écht koud', vertelde de Finse ex-Ajacied. 'Eigenlijk is het momenteel te koud voor voetbal', aldus het ijskonijn van de Duitse degradatiekandidaat. (Weserkurier)

Stefano Denswil is wat minder goed bestand tegen de kou dan zijn voormalige ploeggenoot en concurrent bij Ajax. Teruggekeerd van het trainingskamp onder de Spaanse zon trainde Club Brugge dinsdag op eigen bodem. Denswil verscheen dermate goed ingepakt op het trainingsveld dat de Belgische Eersteklasser met deze fraaie plaat op de proppen kwam: een blauwzwarte editie van de bekende computergame Mortal Kombat met Denswil als equivalent van, toepasselijk genoeg, Sub-Zero.

• Na het debuut van zijn zoon Justin heeft Patrick Kluivert uitgebreid met de debutant gebeld. De technisch directeur weet immers precies hoe het reilt en zeilt bij Ajax. 'Ik wilde als vader weten hoe hij zich voelde en heb hem een groot compliment voor zijn debuut gegeven. Woorden schoten tekort om te vertellen hoe trots ik ben. De eerste stap die hij zette, het veld in, bezorgde me al een brok in mijn keel’, vertelt hij aan De Telegraaf.

Louis van Gaal kondigde maandag, met een deur op een heel klein kiertje, zijn pensioen aan. Als het aan de veelbesproken coach ligt, gaat hij nog wat achterlaten. Van Gaal neemt de huidige opzet van de verlenging in het voetbal op de schop. De oefenmeester deed zijn ideeën al eerder uit de doeken, maar herhaalde deze maandagavond nogmaals: 'Haal elke keer na een minuut bij beide teams iemand van het veld. Dan worden spelers en coaches gedwongen na te denken. En laat zo'n verlenging dan maar 15 minuten duren. Ik garandeer je dat er binnen die tijd dan altijd een beslissing valt.' (AD)

Alexander Büttner keerde dinsdag terug op het trainingsveld van Vitesse. De voormalige linksback van Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht gaat proberen zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden.

• Volgens Tottenham Hotspur-spits Harry Kane is er geen reden tot paniek omtrent Vincent Janssen. De 22-jarige aanvaller kent een moeizaam debuutseizoen bij Spurs en moet inmiddels af en toe genoegen nemen met een tribuneplaats. Het advies van ploeggenoot Kane: rustig blijven en zijn geduld bewaren. Kane noemt Janssen tegenover het AD onder meer gezegend met een geweldige mentaliteit en heel veel talent. 'Dat hij moet wennen aan het tempo in de Premier League, lijkt me logisch. Dat hebben veel meer spelers, zeker op zijn leeftijd.'

Dries Boussatta uit bij FOX Sports stevige kritiek op Hervé Renard, de huidige bondscoach van Marokko. De voormalig Marokkaans international is het niet eens met de samenstelling van de selectie en mist beleving bij Renard: 'Als een mak lammetje stond hij naast de dug-out', zo vertelt de voormalige aanvaller naar aanleiding van de 1-0 verliespartij tegen DR Congo op het toernooi om de Afrika Cup.

• Aanvaller Rudy Gestede van Middlesbrough heeft afgelopen weekend met de 0-0 tegen Watford een record gevestigd in de Premier League: in zijn laatste 32 wedstrijden kwam hij niet tot winnen. Gestede stapte deze winter over van Aston Villa, waar hij 31 wedstrijden op rij niet won, naar Middlesbrough. Zijn laatste zege dateert van 8 augustus 2015, toen hij debuteerde voor Villa en ook nog eens scoorde. Na die winnende treffer werd het dus even stil rond Gestede.

• De Mexicaan Cuauhtémoc Blanco viert vandaag zijn vierenveertigste verjaardag. Reden te meer om stil te staan bij zijn kenmerkende passeerbeweging waarbij hij de bal tussen de benen klemt en hiermee langs de tegenstander springt. Nog even genieten!

• Zowel Olivier Giroud (Arsenal) als Henrikh Mkhitaryan (Manchester United) maakte dit seizoen al een doelpunt met een zogeheten Scorpion Kick. Giroud werd door ploeggenoten geplaagd dat de goal van Mkhitaryan mooier zou zijn, maar daar is hij het zeker niet mee eens: 'Hij deed het ook goed, maar die van mij is mooier. Al waren we in de kleedkamer verrast dat twee van zulke goals zo snel achter elkaar vielen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.