Van Basten accepteert verlies: 'Ajax was gewoon goed'

Marco van Basten heeft zich neergelegd bij zijn eerste nederlaag als trainer tegen Ajax. Hij vond de Amsterdammers beter dan zijn SC Heerenveen.

In zijn eerste drie duels als coach van Heerenveen tegen Ajax speelde Van Basten gelijk, maar dit keer viel er in Amsterdam weinig te halen. Dankzij twee benutte strafschoppen van Lasse Schöne stond Heerenveen al binnen achttien minuten op een 2-0 achterstand. Diezelfde Schöne bepaalde na rust de eindstand op 3-0.

Tegenover FOX Sports was Van Basten helder over de nederlaag. 'Ajax was gewoon goed. We kwamen snel met 2-0 achter door twee strafschoppen en daarna speelde Ajax erg gecontroleerd. In de tweede helft hebben we in een periode wat tegengestribbeld, maar we zijn niet in staat geweest echt gevaarlijk te worden. We hebben terecht met 3-0 verloren.'