Van Ankeren op schot namens Odd Grenland

Edwin Van Ankeren heeft zijn Noorse werkgever Odd Grenland aan een belangrijke zege geholpen. De voormalige aanvaller van onder meer PSV en Germinal Ekeren was twee keer trefzeker tegen Sogndal IL, dat met 4-2 verslagen werd.

Na de openingstreffer van Espen Hoff vergrootte Van Ankeren de marge in de 73ste minuut naar twee doelpunten. Vlak na de aansluitingstreffer van Sogndal trof de Nederlander opnieuw doel. De talentvolle aanvaller Martin Wiig zorgde daarna voor de vierde treffer van de thuisploeg. Voor Van Ankeren waren het zijn tweede en derde doelpunt van het seizoen.

De zeven wedstrijden van de achtste speelronde in Noorwegen leverde in totaal liefst 33 doelpunten op. Bij vier wedstrijden vielen zes doelpunten te bewonderen. Regerend landskampioen Rosenborg BK ontdeed zich met de nodige moeite van IK Start: 4-2. RBK-aanvaller Harald Brattbakk had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege van de ploeg uit Trondheim en is nu Noors topscorer met zes goals.

SK Brann leed een gevoelige thuisnederlaag tegen Bryne FK . Aanvaller Thorstein Helstad opende nog wel de score voor de thuisploeg, maar daarna zorgden treffers van Dejan Pavlovic en Johan Paulsson voor de verrassende ommekeer. Helstad, die zijn laatste wedstrijd voor Brann speelde en samen met ploeggenoot Raymond Kvisvik naar Austria Wien overstapt, miste daarna nog een strafschop.

Bekijk hier al onze video's