Van Ankeren op schot namens Odd Grenland

Odd Grenland-aanvaller Edwin van Ankeren kende een bijzonder productieve zondag in de Noorse competitie. De voormalige rechtsbuiten van onder meer PEC Zwolle, PSV en Germinal Ekeren had met drie doelpunten een beslissend aandeel in de 5-0 thuiszege op Lillestrøm SK.

Van Ankeren maakte zijn drie treffers in de negentiende (strafschop), 35ste en 75ste minuut. Vervolgens brachten Martin Wiig en Christian Flindt Berg de 5-0 eindscore op het bord. Door dat resultaat verstevigde Odd Grenland zijn plek in de subtop.

Met de hattrick verhoogde Van Ankeren zijn competitietotaal naar zes doelpunten in tien duels. Daarmee bezet de aanvaller de gedeelde vijfde plaats op de topscorersranglijst in Noorwegen. Die lijst wordt aangevoerd door het Rosenborg BK-duo Harald Brattbakk en Frode Johnsen, die beiden al negen treffers produceerden.

Laatstgenoemde had zondag met twee doelpunten een belangrijke inbreng in de 4-1 zege van Rosenborg op Bryne BK. Christer George en routinier Roar Strand zorgden voor de andere doelpunten namens de koploper. Na twaalf speeldagen heeft Rosenborg al een voorsprong van elf punten op de nummer twee, Sogndal IL.

Bekijk hier al onze video's