Van Ankeren en Odd doen goede zaken

Het Odd Grenland van Edwin van Ankeren heeft zich door een zege op IK Start (2-0) naar de kop van de Noorse ranglijst gespeeld. De ploeg moet de koppositie voorlopig delen met FK Bodø/Glimt, dat met 2-0 won bij Sogndal IL en een beter doelsaldo heeft dan Odd.

Rosenborg BK herstelt langzaam maar zeker van de mislukte competitiestart. De regerend landskampioen boekte in de topper tegen het verzwakte Lillestrøm SK zijn tweede zege op rij (0-1) en bezet nu een plaats in de middenmoot. Middenvelder Ørjan Berg was de maker van het winnende doelpunt.

SK Brann, dat voor de competitiestart nog werd getipt als belangrijke outsider voor de titel, kreeg opnieuw een klap te verwerken en wacht nog altijd op de eerste zege. De populairste ploeg van Noorwegen verloor thuis met liefst 4-0 van Vålerengen IF en verkeert in een sportieve crisis.

Behalve Brann hebben ook IK Start, Sogndal IL en Bryne FK na vier speeldagen nog geen wedstrijd kunnen winnen. Bodø/Glimt, Odd Grenland en Vålerengen zijn als enige nog zonder nederlaag in de Noorse Tipeliga.

Bekijk hier al onze video's