Van Aanholt na trio goals: 'Doelpunten doen me niets'

Reacties

Sunderland had voorafgaand aan het seizoen niet verwacht in aanvallend opzicht grotendeels afhankelijk te zijn van Patrick van Aanholt. Met twee goals en twee assists in de laatste vier competitieduels heeft de verdediger een groot aandeel in de opmars van de laagvlieger.

Van Aanholt na trio goals: 'Doelpunten doen me niets'

Hij verruilde PSV op jonge leeftijd voor Chelsea, slaagde niet op Stamford Bridge, tankte vertrouwen in Arnhem en blinkt nu uit in Sunderland. The Black Cats zijn weliswaar bezig aan een moeizaam seizoen, maar Van Aanholt weet zich te onderscheiden. Met name het scorend vermogen van de linksback maakt indruk.

In de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth was het weer raak. In de extra tijd van de eerste helft kwam de vleugelverdediger mee op voor een laatste aanval voor het rustsignaal. Eenmaal in het zestienmetergebied ontving Van Aanholt de bal van Fabio Borini. De Nederlander aarzelde niet en knalde raak in de korte hoek: 1-1. Daar bleef het bij, waardoor Sunderland weer een puntje schraapte in de degradatiestrijd.

Het was voor Van Aanholt zijn tweede goal van het kalenderjaar en zijn derde van het seizoen. De treffers zeggen de tweevoudige Oranje-international echter niet veel.  'De doelpunten interesseren me niet, het gaat om resultaten', zegt Van Aanholt op het clubkanaal. Manager Sam Allardyce reageerde minder koel op het rake schot van de 25-jarige verdediger. 'Een erg goede goal op een cruciaal moment.'

Mede dankzij de scoringsdrift kan Big Sam zich in het Stadium of Light nog ontpoppen tot redder in nood. De Engelse manager volgde eerder dit seizoen Dick Advocaat op. Laatstgenoemde stapte op na een uiterst teleurstellend begin van het seizoen. De negentiende plaats zorgt momenteel nog altijd voor zorgen in Sunderland, maar door zeven punten uit de laatste vier duels heeft de hoop op lijfsbehoud een impuls gekregen. Zeker als de linksback blijft scoren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.