Van Aanholt held van Palace, Koeman onverslaanbaar

Patrick van Aanholt heeft Crystal Palace zaterdagmiddag een zeer welkome overwinning op Middlesbrough bezorgd. Het Everton van manager Ronald Koeman maakte geen fout tegen nummer laatst Sunderland.

Everton - Sunderland 2-0
Voor Sunderland-manager David Moyes betekende het duel op Goodison Park een terugkeer bij de club waar hij het van 2002 tot 2013 voor het zeggen had. Huidig Everton-manager Koeman had zijn zaakjes de laatste weken uitstekend voor elkaar. The Toffees verloren in december voor het laatst in de Premier League en bleven daarna acht competitieduels ongeslagen.

Hekkensluiter Sunderland bood veertig minuten tegenstand aan de nummer zeven van de Premier League, maar toen sloeg de thuisploeg toe. De achttienjarige Tom Davies, die van Koeman opnieuw een basisplaats had gekregen, opende zeer fraai op Seamus Coleman, die de bal op de rand van het strafschopgebied teruglegde op de instormende Idrissa Gueye. De Ghanees rondde overtuigend af.

Romelu Lukaku zorgde met zijn zeventiende competitietreffer voor het slotakkoord op Goodison Park, waardoor Everton steviger op de zevende plaats staat, een positie die aan het eind van het seizoen mogelijk rechtgeeft op Europees voetbal. Sunderland blijft laatste.

Idrissa Gueye maakte zaterdag zijn eerste Premier League-goal voor Everton.

Crystal Palace - Middlesbrough 1-0
Van Aanholt was de grote man zaterdagmiddag bij Crystal Palace. De Nederlandse linksachter kwam na ruim een half uur karakteristiek op aan de linkerkant en speelde de bal het strafschopgebied in. Middlesbrough, waar Marten de Roon zoals gewoonlijk een basisplaats had, kreeg de bal niet goed weg, waardoor Van Aanholt kon toeslaan. De 26-jarige verdediger, die in de winter overkwam van Sunderland, legde de bal goed en schoot met rechts raak.

De treffer tegen Boro was alweer het achtste Premier League-doelpunt van de Nederlander sinds het begin van vorig seizoen. Van Aanholt is daarmee over die periode de meest scorende verdediger in de Premier League. De goal van de voormalig speler van onder meer Chelsea en Vitesse was van groot belang voor de thuisclub, die door de zege zaterdagmiddag de degradatieplaatsen verlaat.

West Bromwich Albion - AFC Bournemouth 2-1
De bezoekers begonnen uitstekend op The Hawthorns en kwamen al binnen vijf minuten op voorsprong dankzij een penalty van Josh King. Na die openingstreffer nam de thuisploeg echter het heft in handen en zette West Brom de achterstand nog binnen twintig minuten om in een voorsprong. The Cherries kwamen de treffers van Craig Dawson en Gareth McAuley niet meer te boven.

Hull City - Burnley 1-1
Het duel der promovendi in het KCOM Stadium eindigde onbeslist. Tom Huddlestone opende twintig minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de score, maar binnen vijf minuten trok Michael Keane de stand gelijk. Daarmee werd het een bijzondere middag voor Burnley, dat pas het tweede (!) punt pakte in twaalf uitwedstrijden in de Premier League. Het enige andere gelijkspel was op 29 oktober op Old Trafford tegen Manchester United (0-0).