Van Aanholt beleeft primeur: 'Heb me op training bewezen'

Reacties

Patrick van Aanholt is dolgelukkig met zijn eerste doelpunt in de Premier League. De linksback van Sunderland hielp zijn ploeg met de openingstreffer op weg naar de zege op Stoke City (2-0).

Van Aanholt beleeft primeur: 'Heb me op training bewezen'

Van Aanholt is de 75ste Nederlander die het presteerde om te scoren in de Premier League. 'Daar ben ik heel erg gelukkig mee', reageerde de linksback op het clubkanaal. Van Aanholt keerde een week geleden tegen Crystal Palace (1-0) terug in de basis en bewees tegen Stoke dat hij zijn vorm hervonden heeft.

'Het is niet fijn om op de bank te zitten', gaf Van Aanholt toe. 'Maar ik ben een professional. Als ik er niet in sta, dan moet ik me op de training bewijzen. Dat heb ik gedaan.' Door de zege op Stoke heeft Sunderland voorlopig de gevarenzone in de Premier League verlaten. 'Dat geeft ons vertrouwen. Hopelijk kunnen we hier op voortborduren', aldus Van Aanholt.

De tweevoudig Nederlands international is blij met manager Sam Allardyce, die het stokje overnam van de opgestapte Dick Advocaat. 'Iedereen vindt het fijn om voor hem te werken. Allardyce heeft benadrukt dat alles begint met een clean sheet. Dan speel je minimaal gelijk en heb je aan een doelpunt genoeg om drie punten te pakken', rekende Van Aanholt uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.