Valencia wint ook in La Liga niet onder Neville

Ook de tweede wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Gary Neville heeft Valencia niet gewonnen. Op bezoek bij Eibar werd het 1-1 door een gelukkige goal laat in de wedstrijd.

Midweeks ging Valencia tijdens het debuut van Neville als hoofdcoach in eigen huis met 2-0 onderuit tegen Olympique Lyon. Hierdoor werden de Spanjaarden uitgeschakeld in de Champions League en naar de Europa League gestuurd. Ook tegen Eibar kon de Engelse coach zijn ploeg niet aan een zege helpen.

En het had niet veel gescheeld of Neville was op bezoek bij Eibar tegen zijn tweede nederlaag aangelopen. Pas vijf minuten voor tijd tekende zijn ploeg voor de gelijkmaker. Via diverse benen in een frommelmoment voor het Eibar-doel belandde de bal achter keeper Asier Riesgo.

Vlak voor rust had Eibar, dat net zo veel punten heeft als Valencia (twintig) maar door een minder doelsaldo met de tiende plaats een stek lager stond, de score geopend. Uit een scherp aangesneden voorzet van Ander Capa schoot Sergi Enrich in de 45ste minuut van dichtbij raak.

Penalty
Twintig minuten na de pauze kreeg Eibar de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Met een elleboogstoot veroorzaakte Lucas Orbán een penalty. Hij kreeg een rode kaart voor die actie, waardoor Valencia met tien man verder moest.

De strafschop werd echter om zeep geholpen door Saúl Berjón. Doelman Juame Doménech koos de goede hoek en hield Berjón van scoren af. De rebound ging ver over het doel. Overigens behield de Valencia-goalie door het keren van de inzet zijn ongeschonden status. In zijn loopbaan kreeg hij twee keer een penalty tegen en deze keerde hij allebei. Door een rode kaart voor Iván Ramis eindigde Eibar de wedstrijd overigens ook met tien man.

Omdat Valencia na de gelijkmaker geen doorbraak meer kon forceren, bleef het bij 1-1. Daarmee heeft Neville zijn eerste punt als trainer van de Spanjaarden binnen, maar wacht hij na twee wedstrijden nog op zijn eerste zege. Op de stand van de ranglijst heeft de remise weinig invloed. Valencia klimt een plaatsje, maar kan later weer worden voorbijgestreefd door Athletic de Bilbao.