Valencia vertrouwt op oude assistent Neville en Benítez

Reacties

Valencia gaat ook na de zomer verder met Pako Ayestarán. De voormalige assistent van Gary Neville heeft een contract getekend tot medio 2018 bij de zesvoudig kampioen van Spanje.

Valencia vertrouwt op oude assistent Neville en Benítez

Neville voegde Ayestarán in februari toe aan zijn technische staf in de hoop het tij te keren met de oude rechterhand van Rafael Benítez aan zijn zijde. Anderhalve maand later moest de Engelsman in Mestalla plaatsmaken voor de 53-jarige Spanjaard, die tussen 2001 en 2004 al bij Valencia werkte onder het succesvolle bewind van Benítez en hem later volgde naar Liverpool.

Eigenaar Peter Lim denkt dat Valencia met Ayestarán kan terugkeren aan de Spaanse top, zoals technisch directeur Jesús García Pitarch in april al zei. De nummer elf van het afgelopen Primera División-seizoen meldt dinsdag dat het aflopende contract van de voormalige hoofdcoach van onder meer Maccabi Tel Aviv en het Mexicaanse Santos Laguna met twee jaar is verlengd.

Onder leiding van Ayestarán sloot Valencia het seizoen af met drie overwinningen, vier nederlagen en een gelijkspel. Tijdens de laatste drie speelronden gaven Los Che de achtste plaats daardoor uit handen. De naam van FC Porto-trainer Julen Lopetegui, gelieerd aan de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes, zong ook rond in de Spaanse havenstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.