Valencia huurt Braziliaans toptalent Danilo van Braga

Reacties

Valencia heeft het Braziliaanse toptalent Danilo Barbosa gehuurd van Sporting Braga. De negentienjarige middenvelder is alweer de achtste speler met wie de Spaanse club deze zomer zaken doet.

Valencia huurt Braziliaans toptalent Danilo van Braga

Danilo was vorige maand een van de uitblinkers op het WK Onder-20 in Nieuw-Zeeland. De aanvoerder van de Brazilië, dat in de finale verloor van Servië, werd verkozen tot winnaar van de Zilveren Bal. De Malinese middenvelder Adama Traoré (AS Monaco) werd tot beste speler uitgeroepen en kreeg het gouden exemplaar.

De bij Vasco da Gama opgeleide controlerende middenvelder speelt pas een jaar in Europa. Vorige zomer nam Braga hem voor vierenhalf miljoen euro over van de Braziliaanse club. Afgelopen seizoen kwam Danilo 28 keer in actie voor de nummer vier van Portugal.

Danilo, op wie Los Che een optie tot koop hebben bedongen, wordt in Mestalla ploeggenoot van onder anderen ex-PSV'er Zakaria Bakkali. Verder legde Valencia João Cancelo, André Gomes, Santi Mina, Álvaro Negredo, Rodrigo en Yoel vast voor een totaalbedrag van meer dan honderd miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.