Valdés vier duels geschorst, Barça kondigt beroep aan

Barcelona-doelman Víctor Valdés is door de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond voor vier duels geschorst vanwege zijn wangedrag na afloop van de 2-1 nederlaag bij Real Madrid.

Valdés vier duels geschorst, Barça kondigt beroep aan

In de slotfase van de competitiewedstrijd van zaterdag weigerde scheidsrechter Miguel Angel Pérez Lasa een strafschop te geven na een overtreding van Sergio Ramos op Adriano Correia. Valdés stormde na afloop van de wedstrijd op de arbiter af en kreeg een rode kaart voor zijn hevige protesten.

De tuchtcommissie besloot om Valdés voor de eerstkomende vier competitieduels te schorsen, waardoor de keeper niet in actie kan komen tegen Deportivo la Coruña (thuis), Rayo Vallecano (thuis), Celta de Vigo (uit) en Real Mallorca (thuis). Barcelona heeft echter al aangekondigd in beroep te gaan.

PiquéValdés is niet de enige die het te stellen heeft met de tuchtcommissie. Dat orgaan heeft inmiddels ook een onderzoek ingesteld naar een gebaar dat verdediger dat Gerard Piqué maakte.

Hij gebaarde zaterdag, na de verliespartij tegen Real Madrid en een niet gegeven strafschop in de slotminuut, naar de arbiter van dienst dat hij geboeid was. Met de verwijzing doelde de Spanjaard op de macht van Real Madrid, op wiens hand de arbiter zou zijn. Binnenkort krijgt ook Piqué uitsluitsel over een eventuele schorsing.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen