Valdés verbijsterd door boodschap Van Gaal

Reacties

Víctor Valdés is stomverbaasd dat hij van Louis van Gaal moet vertrekken bij Manchester United. Dat valt op te maken uit een saillante tweet van de Spaanse doelman.

Valdés verbijsterd door boodschap Van Gaal

Van Gaal liet weten dat hij Valdés niet langer nodig heeft omdat de doelman weigerde voor de reserveploeg van United te spelen. 'Hij past daarom niet in mijn filosofie', verklaarde de Nederlandse oefenmeester, die Valdés niet meenam naar de Verenigde Staten. Daar bereidt United zich voor op het nieuwe seizoen.

Valdés is ontstemd door de mededeling van Van Gaal. De ex-keeper van Barcelona somt via Twitter een aantal wedstrijden van de reserveploeg op waarin hij acteerde en voelt zich respectloos behandeld.

Van Gaal en Valdés kennen elkaar uit een eerdere gezamenlijke periode bij Barcelona. De sluitpost werd tijdens het afgelopen seizoen transfervrij ingelijfd door United, dat hem daarmee de kans bood na een zware blessure terug te keren op zijn oude niveau. Van Gaal sprak diverse malen zijn waardering uit voor de 33-jarige keeper. Valdés speelde in de slotfase van het seizoen twee duels voor United, toen eerste keeper David de Gea geblesseerd was.

Vernederd
Bij Barcelona had Valdés eind 2002 een soorgelijke aanvaring met Van Gaal. De verrassend als eerste doelman gestarte Valdés werd na elf wedstrijden alsnog vervangen Roberto Bonano. Valdés werd gepasseerd én teruggezet naar de B-kern. Die weigerde vervolgens op te draven voor een duel met het tweede elftal. 'Het eerste team is mijn elftal....'

Door de aanvaring met een woeste Van Gaal dreigde een jeugdexponent voor Barcelona verloren te gaan. Slechts door bemiddeling van toenmalig preses Joan Laporta werd het vertrek van Valdés uit Camp Nou voorkomen. 'Ik heb veel jeugdzonden begaan', blikte de doelman jaren later terug. 'Maar de situatie lag gevoelig. Voor het seizoen had ik een aanbod gekregen van Villarreal. Dat had ik telefonisch aan Van Gaal laten weten. Die zei dat ik absoluut niet weg mocht. Je krijgt je kans in het eerste team, zei hij. Toen ik vervolgens werd gepasseerd én teruggezet naar de B-kern, voelde ik me verraden, vernederd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.