Sparta Praag maakt einde aan sprookje Zwolle

PEC Zwolle kende een teleurstellend debuut in de Europa League. Na het gelijkspel van vorige week in Zwolle eindigde het avontuur van de ploeg van trainer Ron Jans op bezoek bij de Tsjechische kampioen Sparta Praag in een 3-1 nederlaag.

Vorige week was PEC Zwolle heer en meester en gaf de bekerwinnaar vlak voor tijd de zege uit handen: 1-1. Zover kwam het in Praag niet, al was de start veelbelovend.

Tomás Necid kreeg na enkele minuten al een grote kans, maar stuitte op doelman David Bicík. Even later bracht de Tsjechische keeper voor de tweede keer redding, dit keer op de droge schuiver van Jesper Drost.

Daarna was het over en sluiten voor de Zwollenaren. Een slechte pass van Maikel van der Werff na tien minuten stond aan de basis van de treffer van Ladislav Krejcí: 1-0. Ook na de goal van Sparta Praag had PEC Zwolle het beste van het spel, maar was het de thuisploeg die de voorsprong verder uitbouwde. Een minuut voor het verstrijken van de eerste helft zette Borek Dockal vanuit het niets de marge op twee: 2-0.

Daarmee stond de ploeg van succestrainer Ron Jans voor een haast onmogelijke opgave. Sterker, ook na de rust domineerde PEC maar maakte Jakub Brabec al snel de 3-0. Het slotakkoord was nog wel voor invaller Stef Nijland, die in de 83ste minuut vanaf elf meter de eindstand bepaalde: 3-1.

In navolging van FC Twente eindigt ook het Europese avontuur van PEC Zwolle in de play-offs. Ook voor de ploeg van trainer Ron Jans geldt dat de focus vanaf deze week op de Eredivisie en het KNVB-bekertoernooi ligt. Zondag krijgt het ongeslagen Zwolle op bezoek bij NAC Breda de kans om de nare smaak van Praag weg te spoelen.