'Vako' ziet toekomst in Arnhem ondanks Chelsea-huurlingen

Reacties

Een maand nadat de optie in zijn aflopende contract al was gelicht heeft Valeri Qazaishvili zijn handtekening gezet onder een nieuwe vierjarige verbintenis. Het is een logisch gevolg van de onderhandelingen die al langer gaande waren.

'Vako' ziet toekomst in Arnhem ondanks Chelsea-huurlingen

Qazaishvili speelt inmiddels drie jaar in Arnhem, maar was afgelopen seizoen nog geen dragende kracht in de ploeg van trainer Peter Bosz. De aanvallende middenvelder speelde weliswaar 38 duels, maar kwam daarvan zeventien keer in het veld als invaller. Wél maakte de 21-jarige Georgiër op 2 november in de uitwedstrijd tegen Ajax de winnende treffer.

Technisch directeur Mo Allach denkt dan ook nog veel rek zit in de mogelijkheden van Qazaishvili, die dit seizoen met name moest opboksen tegen Zakaria Labyad. 'We zien in Vako een talentvolle speler. We zijn blij met zijn langdurige verlenging en bieden hem met het nieuwe contract doorgroeimogelijkheden bij Vitesse', zegt Allach op de clubwebsite.

Ook Qazaishvili ziet ondanks de jaarlijkse toestroom van spelers uit Londen voldoende toekomst in het Gelredome. 'Ik heb mezelf uitstekend kunnen ontwikkelen bij Vitesse. Bij de club en de stad Arnhem voel ik me thuis. Ik heb er vertrouwen in me de komende jaren hier goed te kunnen blijven ontwikkelen.'

Behalve Qazaishvili mag van de huidige contractspelers ook Renato Ibarra bij Vitesse blijven. De club heeft de optie in zijn verbintenis gelicht. Verdediger Frank van der Struijk moest daarentegen vertrekken. Tegenover zijn vertrek staat de komst van SC Heerenveen-verdediger Arnold Kruiswijk. Mike Havenaar verlaat Vitesse met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.