Vader David Silva springt in de bres voor zijn zoon na Lazio-woede

Reacties

De vader van David Silva verdedigt zijn zoon na de woede bij Lazio over zijn overstap naar Real Sociedad. Bij de Romeinse club dachten ze dat de 34-jarige Spanjaard voor hen zou kiezen, maar Silva koos voor een avontuur in San Sebastian. 

Vader David Silva springt in de bres voor zijn zoon na Lazio-woede
© Pro Shots

'Ik heb groot respect voor de voetballer Silva, maar niet voor de persoon Silva', zei Igli Tare, technisch directeur Lazio, over de gang van zaken omtrent de 125-voudig international van Spanje . Silva kwam de afspraak voor een medische keuring niet na volgens Lazio, waar een contract voor drie seizoenen en een jaarsalaris van vier miljoen euro voor hem klaar lagen. Iets wat volgens David Jiménez, de vader van Silva, helemaal niet klopt.

'Iedereen mag bepalen wat hij zelf wil', vertelt Silva's vader bij Radio Marca Donostia. 'Ze hebben heel vreemd gereageerd, want er was nog helemaal niets zeker. Natuurlijk, er was contact met Lazio, maar er was ook contact met Real Sociedad. Er was zelfs contact met nog meer clubs, maar mijn zoon heeft ervoor gekozen om naar Real Sociedad te gaan.'

Bij Lazio beweren ze dat er al sprake was van een akkoord. Er was zelfs al een privéchauffeur geregeld die Silva naar zijn medische keuring zou brengen. Silva's vader ontkent echter met klem dat er sprake was van een akkoord. 'Er was nog niets getekend en David was dan ook heel verbaasd over de reactie van Lazio. Zolang er niets getekend is, mag iedereen zelf bepalen wat hij doet. Lazio heeft alleen maar met Davids zaakwaarnemer gesproken, niet met David zelf.'

Hij besluit: 'Ik begrijp werkelijk niet dat ze hem neerzetten als een man die zijn afspraken niet nakomt, want hij heeft helemaal geen afspraken gemaakt met Lazio. Hij had nog voor veel meer clubs kunnen kiezen', zo luiden de verdedigende woorden voor Silva, die deze zomer na tien seizoenen vertrok bij Manchester City. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer David Silva
Meer over David Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.