Utrecht-talent Amrabat in voorselectie Marokko

Reacties

Met pas drie Eredivisie-wedstrijden in de benen is Sofyan Amrabat al in beeld bij de nationale ploeg van Marokko. Bondscoach Badou Zaki heeft de achttienjarige middenvelder opgenomen in zijn voorselectie voor het oefenduel met Uruguay.

Utrecht-talent Amrabat in voorselectie Marokko

De jongere broer van Málaga-aanvaller Nordin Amrabat debuteerde begin november voor de hoofdmacht van Utrecht als invaller tegen Vitesse (3-1). Daar kwamen onlangs basisplaatsen tegen Heracles Almelo (1-1) en Feyenoord (0-0) bij.

Die optredens waren voor Amrabat voldoende om bij de 34 namen te zitten die kans maken op een invitatie voor de vriendschappelijke interland van 28 maart tegen Uruguay. Ook zijn oudere broer Nordin en de Eredivisionisten Rochdi Achenteh (Vitesse), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Zakaria Labyad (Vitesse) zitten bij de voorselectie.

Amrabat was al geen onbekende bij de Marokkaanse bond. Tijdens het WK Onder-17 in 2013 was hij een van de uitblinkers bij Marokko, dat tijdens het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten tot de achtste finale reikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.