Utrecht zonder Lensky tegen angstgegner Groningen

FC Utrecht kan donderdag tegen Groningen niet beschikken over Jacob Lensky en Hans Somers. Zonder het tweetal hopen de Domstedelingen Groningen eindelijk eens te verslaan in de play-offs. De laatste drie seizoenen bleek de ploeg uit het Hoge Noorden te sterk voor FC Utrecht.

Utrecht zonder Lensky tegen angstgegner Groningen

Somers scheurde zondag tegen Vitesse zijn hamstring. De blessure was extra zuur voor de Belg die vertrekt bij FC Utrecht. Hij was immers ingebracht om afscheid te nemen van de Utrecht-aanhang. Kort na zijn wissel moest hij het veld alweer verlaten.

Jacob Lensky (foto) liep eerder op de training een enkelblessure op. Gevreesd werd voor gescheurde enkelbanden, maar onderzoek wees uit dat dit niet het geval was. Toch verwacht trainer Ton du Chatinier dat Lensky dit seizoen niet meer in actie zal komen.

De statistieken beloven niet veel goeds voor Utrecht. De ploeg speelde in totaal twaalf duels in de play-offs, maar wist in geen enkel seizoen een wedstrijd in winst om te zetten.

Saillant detail: de laatste drie seizoen schakelde FC Groningen de Utrechters uit. 'In Utrecht lijkt zelfs niet FC Groningen maar mijn persoon een angstgegner, zo heb ik begrepen. Maar ik doe echt geen vlieg kwaad', aldus FC Groningen-trainer Ron Jans op de clubwebsite.

In tegenstelling tot de belabberde play-off-resultaten van Utrecht, presteert Groningen uitermate goed in het Eredivisietoetje. De laatste vier seizoen bereikte de ploeg van Ron Jans de finale. Toch waant Jans zich geen favoriet. 'Ik schat de kansen op fifty-fifty.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen