FC Utrecht en Vitesse rommelen zich naar gelijkspel

In een vermakelijk maar zeer rommelig duel hebben FC Utrecht en Vitesse met een 2-2 gelijkspel de reguliere competitie afgesloten.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg. Bij de bezoekers kon goalie Piet Velthuizen niet spelen vanwege een hamstringblessure en zijn vervanger Eloy Room maakte een uiterst onzeker indruk. Het besluit van Dries Mertens om na zeven minuten de keeper van afstand te testen, was daarom goed en had een voorsprong als gevolg.

Utrecht had diverse kansen op meer, maar moest tot vijf minuten in de tweede helft op de 2-0 wachten. Jacob Mulenga tekende daarvoor met zijn achtste treffer van het seizoen. De Zambiaan kreeg kort daarop de kans de zege veilig te stellen, maar faalde. Vrijwel vanuit het niets kwam Vitesse vervolgens langszij.

Een knappe volley van Onur Kaya (62ste minuut) en een treffer van Santi Kolk, een kwartier voor tijd, zorgden daarvoor. Kolk kreeg in de slotfase nog dé kans om Vitesse met de winst naar Arnhem te laten terugkeren, maar dat geluk had de ploeg van
Theo Bos terecht niet.

FC Utrecht beëindigt Het Eredivisieseizoen met de zevende plaats en kan zich opmaken voor de play-offs om een ticket voor de Europa League. Vitesse sluit de jaargang af als veertiende.