Utrecht vindt aansluiting bij subtop dankzij zege op Twente

Reacties

FC Utrecht is ook na elf Eredivisie-speelronden nog ongeslagen in eigen huis. Het in uitwedstrijden tot nu toe weinig overtuigende FC Twente kon ondanks een vroege voorsprong weinig potten breken in Stadion Galgenwaard: 4-2. Utrecht vindt op de ranglijst daardoor aansluiting met PEC Zwolle en FC Groningen.

Utrecht vindt aansluiting bij subtop dankzij zege op Twente

Utrecht verloor vorig seizoen nog zeven thuiswedstrijden in één Eredivisie-seizoen, maar één minder dan het absolute clubrecord. Met trainer Erik ten Hag aan het roer namen de Domstedelingen afstand van die tendens. Hoewel het voetbal tegen diens oude club niet altijd even goed was, kregen de thuiszeges van eerder dit seizoen op FC Groningen (2-0) en Vitesse (2-1) en de knappe zeges van afgelopen week op PEC Zwolle (1-2) en FC Groningen (5-3, KNVB-beker) een vervolg.

Utrecht heeft nu nog maar één punt achterstand op die twee ploegen. Toch viel er genoeg aan te merken op de ontmoeting met Twente. Dat er zes goals vielen was deels te danken aan de fouten die over en weer gemaakt werden. Zo leek het schot waarmee Thomas Agyepong in de achttiende minuut zijn eerste Twente-goal maakte houdbaar voor Robbin Ruiter, terwijl Jari Oosterwijk en Peet Bijen elkaar in de weg liepen toen Timo Letschert de gelijkmaker binnenschoot uit een corner van Yassin Ayoub.

Timo Letschert passeert Joël Drommel voor de eerste keer in het thuisduel met FC Twente.
Timo Letschert passeert Joël Drommel voor de eerste keer in het thuisduel met FC Twente.

Ayoub stond met een fraaie steekpass op Nacer Barazite ook aan de basis van de 2-1 voorsprong van Utrecht, maar dat doelpunt kwam toch vooral op het conto van Joël Drommel. De achttienjarige Twente-sluitpost rolde de bal zonder aanwijsbare reden zomaar in de voeten van Sean Klaiber en tikte de bal uit de voorzet van Barazite vervolgens ook in zijn eigen doel, toen de 21-jarige rechtsback was doorgelopen om de combinatie van Ayoub en Barazite af te ronden.

Twee minuten later was ook de defensie van Utrecht niet bij de les, toen Hakim Ziyech na een goede voorzet van Felipe Gutiérrez en een leep hakballetje van Oosterwijk nog voor rust de gelijkmaker achter Ruiter schoot. Twente scoorde daardoor pas voor de derde keer dit seizoen twee keer in één competitieduel (2-2 tegen Ajax, 2-1 tegen Roda JC), maar dit keer leverde dat de moeizaam scorende Tukkers, na elf duels nog altijd teleurstellend vijftiende, geen punt(en) op.

Net als vier dagen terug tegen Groningen was het Barazite (foto) die uitgroeide tot Utrechts breekijzer. De 25-jarige spits doorbrak in de 66ste minuut de sleur van de tot dan toe voortkabbelende tweede helft door de bal over Drommel heen te wippen na een knappe combinatie met Bart Ramselaar. Twente was daarna rijp voor de sloop, maar het duurde nog tot de 88ste minuut voordat de beslissing viel. Sébastien Haller schoot raak vanaf de stip na een overtreding van Oosterwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.