Utrecht verslaat Putten in eerste duel van Ten Hag

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd met Erik ten Hag als hoofdtrainer afgewerkt. Hij zag hoe de Domstedelingen, bij wie Jean-Paul de Jong Ten Hag als veldtrainer zal gaan assisteren, de voorbereiding startten met een 4-0 zege op Zaterdaghoofdklasser SDC Putten.

Het duel begon een half uur later omdat de Utrecht-bus in de file stond, maar nadat er eenmaal afgetrapt werd kroonde Yannick Cortie zich voor rust tot de maker van het eerste Utrecht-doelpunt van de voorbereiding. Hij bleek tevens voor de ruststand gezorgd te hebben.

In de tweede helft liep Utrecht via Leon de Kogel uit naar 0-3. Eerst maakte hij in de 71ste minuut de 0-2, waarna hij negen minuten later met een strafschop de voorsprong vergrootte. Fernando Quesada krulde vervolgens de bal fraai in de verre hoek en tekende daarmee voor de eindstand: 0-4.

'We hebben vandaag lekkere weerstand gehad', zei aanvoerder Chris Kum op de clubwebsite. 'De nul houden was een doel. Daarin zijn we geslaagd en dat is fijn. Tijdens de eerste helft kregen we de nodige kansen en gaven we er eentje weg, op een moment dat de concentratie even wat minder aanwezig was. Dat moet eruit, maar al met al kijk ik tevreden terug op deze wedstrijd. We zijn het seizoen prima begonnen.'

Utrecht begon zondag al met de eerste training onder leiding van het nieuwe trainersduo. Lees hier meer over het nieuwe realisme dat bij Utrecht gepredikt wordt.