Gemeente haalt wederom streep door oefenduel FC Utrecht

Reacties

Omdat gemeenten weigeren extra politie in te zetten tijdens oefenduels, is het bijna niet meer mogelijk met een aansprekende tegenstander te sparren. Nu gaat FC Utrecht - Anderlecht niet door.

Gemeente haalt wederom streep door oefenduel FC Utrecht

Vriendschappelijk voetbal is allang een achterhaalde term als het gaat om de wedstrijden die de profclubs in de voorbereiding afwerken. Vooral de toestroom van grote groepen supporters maakt bijna van elk potje een uiterst serieuze zaak. Dieptepunt waren supportersrellen bij de invoering van de ludieke Tweede Divisie. Iets wat een voetbalfeest had moeten worden, bevestigde vooral de angst van de betrokken overheden.

Profclubs zoeken in de loop van de voorbereiding vaak naar sterkere en aansprekendere tegenstanders om hun krachten te meten, maar dat brengt met zich mee dat er van twee clubs fans naar de wedstrijden komen. En omdat veel gemeenten geen trek hebben in extra politie-inzet voor een vriendschappelijk potje, wordt de samenstelling van een oefenprogramma bijna hogere wiskunde.

Veel clubs hebben hun programma dan ook nog niet rond. En zeker FC Utrecht ondervindt grote problemen bij de samenstelling. Woensdag werd een duel tussen FC Utrecht en Anderlecht van de kalender gehaald, omdat Venlo de organisatie niet aandurfde zonder extra politie op de been te brengen. Voor de contractueel vastgelegde partij tegen Derby County van 24 juli is om die reden nog steeds geen locatie gevonden, nadat Nieuwegein geen optie was gebleken.

PSV moest eerder al een wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach schrappen. De organisatie van de Tweede Divisie hield de eer aan zichzelf toen de vergunning voor de tweede speeldag in Wageningen door de burgemeester werd ingetrokken. Die competitie hield na slechts een speeldag in Haarlem al op te bestaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.