Utrecht laat Haller niet gaan voor minder dan tien miljoen

Reacties

Sébastien Haller wil graag al in de winterstop de overstap maken naar de Premier League, omdat zijn kansen op een plek in de Franse EK-selectie dan beduidend groter zijn. FC Utrecht wil alleen meewerken aan een tussentijds vertrek, als een club bereid is tien miljoen euro te betalen.

Utrecht laat Haller niet gaan voor minder dan tien miljoen

Norwich City en Sunderland hebben concrete belangstelling voor de 21-jarige Haller, maar ook grote clubs uit Duitsland, Frankrijk en Portugal volgen hem. 'Er hebben zich inmiddels inderdaad clubs uit het buitenland officieel gemeld, daar kan ik eerlijk over zijn. Maar wij hebben ook onze ambities en Sébastien ligt nog drieënhalf jaar vast', zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, tegen Voetbal International.

Haller zelf hult zich in nevelen. 'Ik weet niet waar ik na de winterpauze speel. Wat ik wil? Voetballen!' Niettemin aast de spits op een winterstransfer vanwege het EK in Frankrijk. Door de voorlopige schorsing van Karim Benzema voor de nationale ploeg, krijgen andere spitsen de kans zich te manifesteren. Haller komt uit voor Jong Frankrijk en presteert daarin prima. In tien wedstrijden scoorde hij zes keer.

Van Schaik: 'Daarom hadden we dit wel verwacht. De contacten liepen al weken en zijn nu concreet geworden. In de zomer was er al veel belangstelling (vooral van Sunderland en Brentford, die zes miljoen euro wilden neerleggen, red.), maar toen hebben we biedingen naast ons neergelegd omdat ze niet voldeden aan onze verwachtingen wat de prijs die wij in gedachten hebben betreft. Nu zijn we wel in gesprek, dat zegt genoeg, denk ik.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.