Utrecht en Janssen langer met elkaar door

Reacties

Willem Janssen (30) heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, ligt nu tot medio 2020 vast.

Utrecht en Janssen langer met elkaar door

De oude verbintenis van Janssen liep tot medio 2018. In het nieuwe contract is tevens een optie voor een extra jaar opgenomen meldt Utrecht.

Janssen kwam in de zomer van 2013 van Twente naar Utrecht en werd een jaar later definitief vastgelegd. Dit seizoen is Janssen als aanvoerder een vaste waarde en kwam hij tot 21 officiële duels, waarin hij één keer trefzeker was. Bij de 1-2 zege op Sparta Rotterdam tekende hij zaterdag voor de gelijkmaker.

Technisch manager en hoofdtrainer Erik ten Hag is blij met het contractnieuws. 'Willem Janssen is al jaren een stabiele factor voor FC Utrecht, eerst op het middenveld, maar nu ook in zijn nieuwe rol als verdediger. Willem voelt zich sterk verbonden met FC Utrecht en  wij willen graag dat hij van vaste waarde voor de club blijft. Hij  is een intelligente speler met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, een goede captain met een hoge mate van plichtsbesef binnen en buiten het veld', aldus Ten Hag op de clubwebsite.

Janssen, die voor zijn tijd bij Twente voor VVV-Venlo en Roda JC uitkwam, heeft er inmiddels 419 duels in het betaald voetbal op zitten. De 373 competitieduels zijn als volgt verdeeld over zijn vorige werkgevers: VVV-Venlo (93), Roda JC (135), FC Twente (69) en zijn huidige werkgever Utrecht (76).

Op het palmares van Janssen staat voorlopig alleen een Johan Cruijff Schaal. In 2011 won hij die met FC Twente. Vorig seizoen was Janssen voor de tweede keer verliezend bekerfinalist toen Utrecht ten onder ging tegen Feyenoord. In 2008 bleken de Rotterdammers ook al te sterk voor Roda. FC Utrecht, dat deze winter Wout Brama en Zakaria Labyad aantrok, bezet momenteel de zesde plek in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.