Utrecht deze eeuw nog zonder thuisnederlaag tegen Roda

Reacties

● FC Utrecht won 23 van de 41 Eredivisie-wedstrijden in het eigen stadion tegen Roda JC (G7, V11).

Utrecht deze eeuw nog zonder thuisnederlaag tegen Roda

● Utrecht is deze eeuw nog ongeslagen in thuisduels met Roda JC (10 zeges, 4 keer gelijk) en kwam in al deze ontmoetingen tot scoren (38 goals in totaal).

● FC Utrecht maakte meer Eredivisie-doelpunten tegen Roda JC dan tegen elk ander team (113).

● Utrecht won slechts zes van de 25 Eredivisie-duels in 2015 (G9, V10); vijf van deze zeges werden behaald in de Galgenwaard.

● Dit seizoen vielen zeventien van de 25 doelpunten bij Eredivisie-wedstrijden van FC Utrecht in de tweede helft (68 procent).

● Sinds zijn debuut verloor Utrecht slechts één Eredivisie-duel waarin Sébastien Haller scoorde, terwijl het slechts twee van de vijftien wedstrijden won zonder een treffer van de Fransman.

Tom Van Hyfte; maker van mooie en belangrijke goals voor Roda.
Tom Van Hyfte; maker van mooie en belangrijke goals voor Roda.

● Alle zes voorgaande keren in deze eeuw dat Roda minstens twaalf punten had na acht Eredivisie-duels, eindigde de ploeg in het linkerrijtje.

● Roda JC hield als enige ploeg in alle wedstrijden dit seizoen de nul in de eerste 19 minuten van de wedstrijd; het 'vroegste' tegendoelpunt van de Limburgers viel in de 20e minuut (Michiel Kramer).

● Als Roda tot scoren komt, hebben zij voor het eerst sinds begin 2014 (de eerste vier wedstrijden van Jon Dahl Tomasson) in vier opeenvolgende Eredivisie-duels gescoord.

● Tom Van Hyfte zette Roda JC met zijn laatste vijf competitiegoals (incl. play-offs) telkens op gelijke hoogte (2) of op voorsprong (3).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.