Uth, plotselinge doelpuntenregen na lange droogte

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de vierde speelronde is dat SC Heerenveen-aanvaller Mark Uth.

Uth, plotselinge doelpuntenregen na lange droogte

'Dwight Lodeweges laat mij staan omdat ik goed train, hard werk voor de ploeg en defensief mijn werk doe. Ik heb de eerste drie wedstrijden ook niet slecht gespeeld. De trainer heeft vertrouwen in me gehouden en dat is voor een spits toch het belangrijkste.'

Dat zei SC Heerenveenaanvaller Mark Uth na de 3-1 thuiszege op FC Utrecht afgelopen zaterdag. Vertrouwen van een coach is inderdaad prettig, maar de Duitser weet ook dat voor een spits maar één ding telt: scoren.

En juist daar schortte het aan bij Uth. Ruim elfhonderd minuten op rij stond hij droog en dat knaagt aan iedere spits. Wat in dit geval niet meehelpt, is dat Uth continu wordt vergeleken met zijn illustere voorganger Alfred Finnbogason. Die maakte in twee seizoenen liefst 53 doelpunten voor de Friezen. Echt heel veel vertrouwen had Heerenveen vóór de competitiestart niet in de aanvaller.

De clubleiding verhuurde hem vorig seizoen namelijk aan Heracles Almelo met een optie tot koop. Uth maakte acht goals voor de Tukkers, die de gevraagde vier ton ook graag wilden betalen. De voetballer zelf stak er een stokje voor en besloot voor zijn kansen te gaan in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen haalde intussen de dertigjarige Deense topscorer Thomas Dalgaard voor ongeveer 700 duizend euro. Maar Uth won de eerste slag, aangezien Dalgaard niet fit is. Met een grote glimlach en opzienbarend veel geduld stond de Duitser daarom zaterdag de pers te woord. Hij had tegen FC Utrecht niet alleen de ban gebroken, Uth was meteen drie keer trefzeker. Daarmee snoert hij de critici voorlopig de mond. En als de Duitser blijft scoren, dan zal zijn concurrent nog wel even pinchhitter blijven.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.