United ziet Blind uitvallen tijdens elimineren Rostov

Reacties

Manchester United heeft donderdag een einde gemaakt aan het Europese avontuur van FK Rostov. The Red Devils wonnen in de achtste finale van het Europa League-toernooi met 1-0 in eigen huis nadat de eerste ontmoeting in 1-1 eindigde. Daley Blind viel in de tweede helft uit nadat hij werd geraakt aan zijn hoofd.

United ziet Blind uitvallen tijdens elimineren Rostov

Manchester United-manager José Mourinho opteerde opnieuw voor drie verdedigers. Mede daardoor begon Blind, die maandag niet in actie kwam tijdens de met 1-0 verloren kwartfinale tegen Chelsea in het FA Cup-toernooi, als meest defensieve middenvelder op Old Trafford. Dat Mourinho het Europa League-toernooi uiterst serieus neemt, bleek uit de basisplaatsen van Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. De winnaar van het Europa League-toernooi plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, een welkome bonus voor een ploeg die in de Premier League slechts de zesde plaats bekleedt.

Rostov, dat eerder dit seizoen zo'n kwelgeest was voor Ajax en PSV en ook in de eerste wedstrijd tegen United indruk maakte met een 1-1 gelijkspel, ontsnapte aan een vroege tegentreffer. In de vijfde minuut keerde doelverdediger Nikita Medvedev een kopbal van Marcos Rojo, waarna Ibrahimovic in de nastoot de paal raakte. De kans bleek de aanzet tot een langdurig offensief van de thuisploeg, dat Rostov met snel positiespel met de rug tegen de muur zette. De bezoekers mochten de handen dichtknijpen dat ze met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten. Ibrahimovic trof nog een keer de paal en Henrikh Mkhitaryan plaatste de bal oog in oog met Medvedev naast het doel.

Zlatan Ibrahimovic miste in de eerste helft enkele riante kansen.
Zlatan Ibrahimovic miste in de eerste helft enkele riante kansen.

Vlak na rust moest Mourinho noodgedwongen wisselen. Vanwege naar alle waarschijnlijkheid een hamstringblessure werd Pogba vervangen door Marouane Fellaini. Even later moest ook Blind het veld ruimen. De medische staf van United besloot geen enkel risico te nemen nadat de Nederlander werd geraakt aan het hoofd.

Mourinho moest ondertussen lijdzaam toezien hoe Rostov zich langzaam maar zeker onder de druk uitspeelde en zich steeds vaker brutaal op de helft van United meldde. Sergio Romero moest zich zelfs volledig strekken om een inzet van Sardar Azmoun te keren.

Door de aanvallende intenties van Rostov kwam er ook meer ruimte voor United en uit een omschakelmoment viel de 1-0. Mkhitaryan gaf voor, waarna de bal via de hak van Ibrahimovic voor de voeten van Juan Mata belandde. De Spanjaard faalde niet. United was evenwel nog niet van af van Rostov, dat via Alexandr Bukharov nog een aardige kopkans kreeg. Romero redde opnieuw, zoals de Argentijn diep in de blessuretijd nogmaals redde bij een fraaie vrije trap van Christian Noboa.

Manchester United is in elk geval al één ronde verder dan in het Europa League-toernooi van de seizoenen 2011/12 en 2015/16. Vijf jaar geleden viel het doek in de achtste finale tegen Athletic de Bilbao en twaalf maanden terug versperde Liverpool de weg naar de laatste acht. Bij de loting van vrijdag wordt duidelijk aan welke club Manchester United deze keer wordt gekoppeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.