United traint op parkeerplaats, IJsland niet in FIFA 17

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

United traint op parkeerplaats, IJsland niet in FIFA 17

Manchester United legde dan wel 105 miljoen euro op tafel voor Paul Pogba, The Red Devils voelen zich niet te groot voor een training op een parkeerplaats. De mannen van José Mourinho bereiden zich op het asfalt voor op het League Cup-duel met Northampton Town woensdagavond (20.45 uur). Het lijkt erop dat United gaat voor een aanvallende tactiek, aangezien er geen geparkeerde bus te zien is op de beelden van de training.

• IJslandse fans kunnen niet met hun nationale helden spelen op FIFA 2017. EA Sports wilde de nationale ploeg, die de harten van de Europese voetballiefhebbers veroverde op het EK, er graag bij hebben, maar de IJslandse voetbalbond bedankte voor de eer omdat er te weinig geld tegenover stond.

Borussia Mönchengladbach staat in Duitsland bekend om zijn fanatieke aanhang, maar de supporters van Die Fohlen zullen in de eerste negentien minuten van het duel met RB Leipzig woensdagavond niet te horen zijn. De stilte dient als protest tegen de opmars van Leipzig, dat zich met dank aan het geld van Red Bull in een razende vaart omhoog werkt in het Duitse voetbal, een doorn in het oog van de Duitse liefhebbers.

NAC Breda heeft de supporters van De Graafschap uitgenodigd samen met de eigen fans een biertje te drinken op het supportersplein voorafgaand aan het treffen in het Rat Verlegh Stadion vrijdagavond. De club memoreert op de website aan de goede band tussen beide supportersgroepen, die ontstond in 2001 toen de bij een auto ongeluk omgekomen Ferry van Vliet een laatste eerbetoon werd bewezen.

• Aston Villa's Jack Grealish heeft de bloemetjes aardig buiten gezet dit weekend. De 21-jarige middenvelder speelde met zijn club zaterdagmiddag met 0-0 gelijk tegen Ipswich Town, hetgeen voor Grealish blijkbaar reden was om de boel eens even flink op stelten te zetten. De politie moest om kwart voor acht 's ochtends naar zijn hotel komen om een groep feestgangers eruit te zetten.

• Studenten aan de Montfort University in Leicester moeten binnenkort niet schrikken als ze een Champions League-winnaar en viervoudig Engels kampioen met een broodtrommel door de aula zien lopen. Voormalig Manchester United-cultheld Ji-Sung Park heeft op 35-jarige leeftijd namelijk besloten de collegebanken in te duiken. De ex-PSV'er gaat Sportmanagement studeren om zijn kennis buiten het veld te vergroten, zo vertelt hij op de website van de universiteit.

Jürgen Klopp kon niet anders dan tevreden zijn met de eenvoudige 3-0 League Cup-overwinning van zijn Liverpool op Derby County afgelopen dinsdag. Toch was de Duitse manager achteraf ontstemd, toen bleek dat de wedstrijd niet op de Engelse televisie was uitgezonden. 'Waren we niet live te zien? In Duitsland komt elk fucking duel op televisie', tierde Klopp lachend terwijl de camera al draaide. Zijn perschef kon daar echter niet om lachen en heeft hem op de vingers getikt voor zijn taalgebruik.

• Ongekende luxe voor de supporters van Mexicaanse derdedivisieclub Cinco Estrellas. Niemand minder dan Ronaldinho gaat namelijk hun clubkleuren verdedigen in een vriendschappelijke wedstrijd op 3 december. De voormalig Gouden Bal-winnaar maakt het nieuws zelf op het Twitter-account bekend.

'Afgaande op de prestatie van Internazionale tegen Juventus was Frank de Boer ook geen slechte keuze geweest.'
• Vicevoorzitter Adriano Galliani van AC Milan onthult dat De Boer afgelopen zomer een van de zes kandidaten was om in dienst te treden als hoofdtrainer. Uiteindelijk kozen de Rossoneri voor Vincenzo Montella en toog de Nederlander naar Internazionale.

• In deze editie van 'In De Kantlijn' ook aandacht voor een zaak die de voetbalfans in Azerbeidzjan al enkele dagen bezighoudt. Volgens media in dat land zou Shahdagh Qusar-aanwinst Victor Emenayo in werkelijkheid ouder zijn dan veertig jaar, terwijl zijn paspoort aangeeft dat hij in 1993 geboren is. De Nigeriaan zou meer dan één paspoort hebben. Wij zeggen: oordeel zelf.

• Het kostte Arsenal tijdens de winterstop van het seizoen 2008/09 'Arsenaliaans' veel tijd en moeite om Andrei Arshavin los te weken van Zenit Sint-Petersburg. Volgens oud-topzaakwaarnemer John Smith was daar een logische verklaring voor. De Russische president Vladimir Poetin drong er bij Zenit op aan de hoofdprijs te vragen voor de spelmaker. 'Gelukkig konden we bruggen bouwen', blikt Smith in The Independent terug op die ruige periode in zijn loopbaan.

• Jodan Boys schaarde zich dinsdagavond ten koste van HHC Hardenberg voor de laatste 32 in de strijd om de KNVB-beker. Een strafschoppenserie maakte het verschil. Het duel was tevens een prestigestrijd tussen de dj's Gerard Ekdom (fan van Jodan Boys) en Edwin Evers (supporter van HHC). 'Die club van Erwin Evers. De naam zegt het al… HHC. Haha. Jullie gaan ze platwalsen', aldus Ekdom op de Facebook-pagina van Jodan Boys in aanloop naar het duel.

• Je moet het maar durven, Cristiano Ronaldo te kijk zetten tijdens de training. Enzo Zidane heeft dan ook de rugdekking van zijn vader die een hoge functie bekleedt bij Real Madrid.

'Ik hoop dat België het WK wint. Dan ontkurk ik de champagne. En geen klotefles. Nee, een Dom Pérignon.'
• Nadat hij met iedereen de vloer heeft aangeveegd, benadrukt voormalig Belgisch bondscoach Marc Wilmots dat hij supporter blijft van De Rode Duivels. (Alloo bij)

• Het is vandaag 21 september, een heel bijzondere dag in de vaderlandse voetbalhistorie. Precies 61 jaar geleden debuteerde Nederland namelijk in Europees verband. Dat ging zonder succes gepaard. PSV leed een zeer pijnlijke 6-1 nederlaag bij Rapid Wien in de Europa Cup 1.

• David Nielsen is Kamil Wilczek van zijn geliefde Brøndy IF eeuwig dankbaar. De supporter kreeg vorige maand voorafgaand aan de derby tegen FC Kopenhagen een door Wilczek tijdens de warming-up geschoten bal in zijn gezicht. Nielsen kreeg medische hulp aangeboden en daarbij werd een hersentumor ontdekt. 'Die tumor was nooit ontdekt als Wilczek me niet had geraakt', schrijft Nielsen op Facebook.

• Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino zadelt Marcus Edwards met een wel heel hoog verwachtingspatroon op. De pas zeventienjarige middenvelder annex aanvaller krijgt woensdag normaal gesproken speeltijd in het duel om de League Cup met Gillingham. 'Hij doet me een beetje denken aan de jonge Messi', doet Pochettino aan vergelijkend warenonderzoek in gesprek met Sky Sports. 'Ook omdat hij klein en linksbenig is.'

• Ook voor FC Dordrecht begint het bekertoernooi!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.