United naar kwartfinale na moeizame winst op Reading

Manchester United heeft zich tegen Reading met enige moeite geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. Het duurde even voor United de ban brak. Toen dat eenmaal gebeurde toonde ook het om zijn inhaalraces vermaarde Reading zich nog van zijn aanvallende kant: 2-1.

Sir Alex Ferguson gaf tegen Reading enkele reservekrachten de kans om zich te bewijzen. Zo startte Alexander Büttner als linksback en vormden Javier Hernández en Danny Welbeck het spitsenkoppel. Veelzeggend was dat Welbeck samen met Phil Jones, die na 42 minuten uitviel, de enige speler was die afgelopen woensdag in het Champions League-duel met Real Madrid ook in de basis startte.

Dat Robin van Persie op de bank begon en Wayne Rooney zelfs niet bij de wedstrijdselectie zat, leek zich aanvankelijk nog even tegen United te keren. Kansen waren er genoeg, maar Reading-doelman Adam Federici en de paal – bij een volley van Nani - stonden een treffer in de eerste helft in de weg.

Omdat na een uur de hatelijke nul nog steeds niet van het scorebord was verdwenen, besloot Ferguson om Van Persie toch in te brengen. De topscorer van de Premier League stond nog maar nauwelijks in het veld of United scoorde. Nani schoot in de 69ste minuut raak op aangeven van Antonio Valencia. Drie minuten daarna maakte Hernández er 2-0 van.

In het laatste kwartier zette het om zijn comebacks bekend staande Reading nog aan om een replay af te dwingen. Hoewel Jobi McAnuff United nog even deed zweten met een aansluitingstreffer, kwam de bekerzege van The Red Devils niet meer in gevaar. Ferguson en zijn mannen kunnen daarvoor achterover gaan zitten en op 27 februari kijken of Chelsea dan wel Middlesbrough de volgende opponent is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.