'United mag krachten verspelen in de Champions League'

Roberto Mancini is er heilig van overtuigd dat zijn Manchester City sterker is dan stadgenoot Manchester United. De manager van City hoopt de druk op aartsrivaal United op te voeren in de strijd om het kampioenschap, waarbij zijn team maar liefst negen punten achterstand heeft op de koploper.

'United mag krachten verspelen in de Champions League'

Desondanks ziet de Italiaanse oefenmeester kansen voor zijn ploeg. 'United heeft meer punten dan wij, omdat ze het beter gedaan hebben. Maar er kan nog van alles gebeuren', aldus de manager van City tegenover Sky Sports. 'Zij hebben namelijk zeker geen betere ploeg dan wij.'

'United en Chelsea hebben allebei een sterke ploeg, maar ik denk niet dat er een team in Engeland is dat de laatste twee jaar beter heeft gespeeld dan wij', vervolgt een stellige Mancini, die in januari een van zijn belangrijkste spelers moest missen vanwege het toernooi om de Afrika Cup.

'Yaya Touré is heel belangrijk voor ons. We hebben hem enorm gemist de afgelopen twintig dagen', stelt de Italiaan, die hoopt dat City's grootste concurrent ver gaat komen in de Champions League.

'Als je in de Champions League tegen Real Madrid moet spelen, dan gaat dat veel kracht kosten', begon Mancini over de achtste finale-wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid. 'Vandaar dat wij United blijven steunen in de hoop dat ze ver gaan komen in Europa.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen