Uniek in de historie: wie pakt de eerste Eredivisiezege?

Reacties

● Cambuur won de twee voorgaande thuisduels met De Graafschap op het hoogste niveau zonder een doelpunt te incasseren (2-0 in 1998 en 1-0 een jaar later).

Uniek in de historie: wie pakt de eerste Eredivisiezege?

● De Graafschap won slechts een van de zestien Eredivisie-duels in Friesland (G3, V12): een 2-3 zege bij Heerenveen op 24 november 2007.

● Cambuur is de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden tegen een promovendus zonder zege (G4, V1).

● Cambuur en De Graafschap zijn de enige ploegen zonder overwinning dit Eredivisie-seizoen; nog nooit had de Eredivisie na de veertiende speelronde meer dan één ploeg zonder een zege.

● SC Cambuur kreeg 35 doelpunten tegen in de eerste dertien speelronden; in elk van de zes voorgaande seizoenen op het hoogste niveau waren dit er nooit meer dan 30 (1993/94).

● Cambuur heeft al negen thuiswedstrijden op rij niet gewonnen (G5, V4) en evenaart bij een volgend thuisduel zonder zege het clubrecord op het hoogste niveau (10, mei 1993 - januari 1994).

Bryan Smeets is één van de beste balafpakkers van de Eredivisie.
Bryan Smeets is één van de beste balafpakkers van de Eredivisie.

● Cambuur speelde in de laatste 17 Eredivisie-duels geen één keer tweemaal op rij met dezelfde basiself.

● De Graafschap schoot in elk van zijn laatste twee competitieduels vaker op doel dan de tegenstander; in de eerste elf Eredivisie-duels van het seizoen lukte de Superboeren dat slechts één keer.

● Slechts drie ploegen (PSV, AZ en PEC) creëerden meer kansen uit open spel dan de Graafschap (128).

● Bryan Smeets was dit seizoen al goed voor 99 balveroveringen; van alle veldspelers heeft alleen Kamohelo Mokotjo er meer mogen noteren (117).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.