Ünal maakt van ADO volgend slachtoffer bij zege Twente

FC Twente heeft mede dankzij een sterke eerste helft eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag. Enes Ünal had zaterdagavond een belangrijk aandeel in de 4-1 zege.

Nu Hakim Ziyech naar Ajax is vertrokken is het wachten tot nieuwe spelers zich ontpoppen tot drijvende krachten bij de Tukkers. Met Ünal heeft een nieuwe blikvanger zich aangediend. De negentienjarige Turk bewees in de derde speelronde tegen FC Groningen met een hattrick al zijn waarde en stal zaterdagavond andermaal de show. Vorige week liet de Manchester City-huurling nog verstek gaan met een liesblessure. Dat Ünal tegen ADO volledig fit was, hebben de bezoekers geweten.

In de dertiende minuut was het al raak, toen de spits doelman Ernestas Setkus uit een vrije trap verschalkte met een boogbal in de korte hoek. Uit een voorzet van Kamohelo Mokotjo was het tien minuten voor rust wederom raak. Ünal stuurde de bal met zijn hoofd richting de verre hoek. Door de twee treffers kreeg Twente de voorsprong die het verdiende. ADO had dit seizoen tot aan zaterdagavond nog maar één keer verloren, maar kwam in Enschede zwak voor de dag.

Niet voor niets greep trainer Zeljko Petrovic halverwege in met een dubbele wissel. Dennis van der Heijden en Kevin Jansen moesten de Hagenaren een impuls geven, maar die bleef lange tijd uit. Twente kreeg ook in de tweede helft de beste kansen. Basisdebutant Bersant Celina zette het Twentse overwicht om in de 3-0. Zo nam de ploeg van trainer René Hake eenvoudig afstand van ADO met dank aan de uitblinkende City-huurlingen.

ADO was een paar keer dreigend, maar echt grote kansen bleven uit. De ploeg mocht van geluk spreken dat de schade niet verder opliep. Met een nonchalant stiftje verprutste Ünal een enorme kans en Tim Hölscher raakte uit een vrije trap de lat. Op aangeven van Ruben Schaken, die een kwartier voor tijd was ingevallen, redde Jansen nog wel de Haagse eer. Spannend werd het echter niet meer in Enschede, waar het thuispubliek nog één treffer mocht vieren. Jari Oosterwijk raakte de paal, maar Mokotjo benutte de rebound.

Door de zege klimt Twente naar plek zeven. De Tukkers hebben negen punten, één minder dan nummer zes ADO.