Ulderink baalt: 'Van deze ploeg mag je meer verwachten'

Reacties

Jong Ajax trad maandag met een wel erg sterk elftal aan tegen Helmond Sport, maar pakte desondanks slechts een punt. Trainer Andries Ulderink van de Amsterdammers baalde na afloop van zijn ploeg.

Ulderink baalt: 'Van deze ploeg mag je meer verwachten'

Op Sportpark De Toekomst hadden Jong Ajax-trainers Jaap Stam en Ulderink maandag de beschikking over onder anderen eerste elftal-spelers Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer, Lucas Andersen, Amin Younes (als invaller) en Yaya Sanogo. Pech voor de Helmonders, aangezien Jong Ajax een week geleden nog aantrad met louter jeugdspelers. Beide trainers spraken al vóór de wedstrijd over de kwestie.

Zo weerlegde Ulderink tegenover FOX Sports de kritiek. 'De mindere kant is namelijk dat deze groep slechts één keer samen getraind heeft. Met onze eigen groep zijn er toch nét iets meer vastigheden, die jongens zijn misschien ook nét iets meer gebrand op een goed resultaat.' Jan van Dijk hield zich namens Helmond Sport op de vlakte. 'Ik heb me daar vorig jaar al over uitgelaten, dat doe ik niet weer. Het moet maar, het is nou eenmaal zo. Pech? Dat accepteer ik maar.'

Ook na de wedstrijd ging Van Dijk niet op de zaak in, maar Ulderink wél. Hij was niet blij met de inbreng van de ervaren selectie. 'De uitslag was een terechte afspiegeling van vanavond, maar hier kunnen we niet tevreden mee zijn', sprak hij. 'Van de ploeg die vandaag speelde, mag je meer verwachten.' Over de blessures die Van Rhijn en Van der Hoorn opliepen, kon hij nog niets zeggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.