Uittocht Benfica zet door met afscheid Rodrigo

Reacties

Bij Benfica is een totale leegloop gaande. Rodrigo is de volgende speler die de Portugese kampioen gaat verlaten, bevestigt voorzitter Amadeo Salvio.

Uittocht Benfica zet door met afscheid Rodrigo

'Als er geen rare dingen gebeuren verhuist hij begin volgende week naar Valencia', aldus de clubbaas. André Gomes vertrok donderdag al van Benfica naar de Spaanse club. Dat Rodrigo dezelfde route gaat bewandelen is zeker geen toeval.

De transferrechten van beide spelers werden begin dit jaar door Valencia al verkocht aan de investeringsmaatschappij Meriton Capital Limited. Dat bedrijf is eigendom van Peter Lim, sinds dit jaar ook eigenaar van Valencia. Of er nog meer spelers van de investeringsmaatschappij onderweg zijn naar Zuid-Spanje, is niet bekend.

In hoeverre Benfica volgend seizoen in staat is zijn titel te verdedigen, valt te bezien. De club raakte behalve Gomes en Rodrigo al een handvol steunpilaren kwijt. Jan Oblak (Atlético Madrid), Lazar Markovic (Liverpool) en Ezequiel Garay (Zenit Sint-Petersburg) zijn de meest prominente namen. Afgelopen winter vertrok Nemanja Matic al naar Chelsea. Overigens staan Ola John, Miralem Sulejmani en Filip Djuricic nog wel onder contract in Lissabon. Voor die laatste bestaat belangstelling van FSV Mainz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.