Uitstekende zaken Sparta met ruime zege in Helmond

Sparta Rotterdam heeft goede zaken gedaan in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen Helmond Sport werd met 4-2 gewonnen. Sparta had de schade kunnen beperken, maar gaf bij een 3-0 voorsprong twee doelpunten weg.

Daardoor wacht Helmond zondagmiddag op Het Kasteel een zware opgave. Al in de 25ste minuut opende Sparta de score via Gijs Luirink. De Rotterdammers waren overduidelijk de betere ploeg, waardoor het geen verrassing was toen Sander Calabro met een simpele intikker voor de 0-2 ruststand zorgde. In de tweede helft bleven de Spartanen ook beter, maar kreeg het door de ruime voorsprong een ietwat lakse houding. Desondanks kon de ploeg van interim-trainer Henk ten Cate de score opnieuw uitbreiden. Via Iliass Bel Hassani werd de tussenstand op 0-3 bepaald.

Vervolgens ging Sparta slordig met de kansen om, terwijl Helmond steeds meer mogelijkheden ging creëren. Davy Brouwers liet de 1-3 aantekenen, waardoor de thuisploeg bloed rook. Zarko Grabovac bleef dan ook uiterst koel toen hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Even daarvoor had Sparta de ultieme kans op de 1-4 laten liggen, maar door de treffer van Helmond stond de return in Rotterdam opeens ook in een ander perspectief. Mimoun Mahi zorgde er echter weer voor dat Sparta het duel alsnog comfortabel afsloot, door de eindstand op 2-4 te bepalen.

Daardoor moet Helmond zondag liefst drie keer scoren, wil het kans maken op de volgende ronde van de play-offs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.