Uitstekende EL-generale voor Boëtius en Stuivenberg

Reacties

Het RC Genk van Jean-Paul Boëtius en trainer Albert Stuivenberg heeft zondag uitstekende zaken gedaan in play-off II van de Jupiler Pro League. Anderlecht blijft door een nieuwe zege aan de leiding in de kampioensgroep.

Uitstekende EL-generale voor Boëtius en Stuivenberg

VV Kortrijk - RC Genk 0-3
Het uitduel met Kortrijk was voor Genk een goede generale voor de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Celta de Vigo op donderdag (heenwedstrijd 3-2 verlies).

Genk startte met voormalig Feyenoorders Boëtius en Thomas Buffel op de flanken in West-Vlaanderen. Het was echter middenvelder Ruslan Malinovsky die de score opende. De linkspoot schoot na een half uur fraai raak vanuit een vrije trap. Door goals van Omar Colley en Bennard Yao Kumordzi liep de uitploeg na rust verder uit.

Genk gaat aan de leiding in Groep B van play-off II in België en is daardoor nog altijd in de race voor Europees voetbal. De beste van de twaalf ploegen van twee groepen in play-off II strijden in het slotduel van de play-offs met de nummer vier van play-off I om een Europa League-ticket.

KV Oostende - Anderlecht 0-1
In play-off I, de poule waar de kampioen uit voortkomt, hield Anderlecht de koppositie vast. Door een doelpunt van buitenspeler Sofiane Hanni won de club uit Brussel nipt van KV Oostende. Anderlecht heeft nu een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Club Brugge, dat wel nog maandag in actie komt tegen Charleroi (18.00 uur).

Anderlecht kan zich nu voorbereiden op de terugwedstrijd tegen Manchester United op Old Trafford in de kwartfinale van de Europa League. Het heenduel eindigde verrassend in 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.